Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lineage 2: Dress code (статия) - MMORPG, Компютърни игри, Ролеви игри
Lineage 2: Dress code

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 04 февруари 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Всеизвестно е, че изборът на герой във всяко RPG, включително MMORPG-тата и в частност Lineage 2, е доста важно и отговорно. Също, както и изборът на облеко и оръжие. В тази статия ще си поговорим за някои по-нетрадиционни методи при подбора на тези неща, а именно - естетическият елемент. След кратък сондаж измежду маниаците на тема Lineage открих, че не само аз се водя от естетиката в тази насока. Не само се оказа, че не съм сам, но и открих една немалка група играчи, които споделят моето мнение по въпроса.

Да започнем от елфите, по-специално белите. Навремето, когато все още не бях пристрастен и едва започвах да опипвам света на MMORPG-тата и в частност Lineage 2, си избрах елф боец. "Изтънчена раса," си казах и без капка колебание се насочих към нея. Поиграх малко, добре де доста, стигнах завидни според тогавашното ми мнение висоти и се обърнах на swordsinger. Поцъках още малко, направих си spoiler, колегата си направи crafter, понапечелихме се и се оборудвах с composite. И ужас! Задните части на изтънчения ми елф заприличаха на дупето на кака Наташа от Святогорск. Оттогава swordsinger не съм докосвал. Особено след като установих, че top C сетът седи още по-зле - като фланелка на хърватския национален отбор, но обута вместо гащи. Е, ако трябва да сме честни, нагоре по класата на сетовете се намират и добри попадения, но имайки предвид, че средностатистическият играч прекарва доста време с С класата... не мерси.

Леките облекла обаче определено седят по-добре на елфите, особено на женските, така че ако ви се иска да играете или със стрелец, или с ножар, нека да е женски, дори само за да не обсъжда мъжествеността ви половината общественост в Гиран. Мистичните същества от елфическата раса също изглеждат доста добре в почти всичко по пътя, така че и те са вариант. И отново това важи в най-голяма степен за персонажите от женски пол.

Орките, както се казва, в каквото и да ги облечеш, все са грозни. Дано поне помежду си се харесват, инак погина оркският народ. Обаче винаги има и друга гледна точка - мощните бойци с дебелите вратове от тази раса стоят особено добре в S класата. Може да звучи леко иронично, но е истина! Колкото до мистиците им, играх навремето с warcryer (съкратено WC), даже доста поиграх и установих, че до Majestic включително все си е грозна мутра. Така че ако планирате да се сложите в S класа, хващайте орката за ушите и започвайте да разцъквате. Спокойно - докато стигнете до нея, доста ще се потрудите, но поне ще имате стимул!

Джуджетата... Имайки предвид, че те коват всичко, що не е изпаднало от някой дзвер, ми се струва доста логчен фактът, че всичките облекла (с малки изключения, като например любимия Full Plate клоунски костюм) им отиват. И на мъжките, и на женските. Мъжките по незнайни причини приличат на дърти пияници, но затова пък имат нещо от чара на Дядо Мраз (или Коледа), който също изглежда се сгрява в Лапландия с доста винце. Женските пък са големи сладури и с удоволствие бих играл с такова, ако навремето не бях чул една изпусната реплика, че да разцъкваш с джуджанка намирисва на педофилия. Шега, шега, ама като се замислиш, има нещо вярно, имайки предвид с какви очи гледаме на следващите ни героини.

А следващите ни героини са тъмните елфи, по-точно женските, и най-точно вещиците. Мали-и-и! Ако баба Яга имаше подобен външен вид, директно се запътвах към един от паметниците на соловецката старина към НИИЧАВО и Конакокошкрак. Дрешки всякакви им слагайте, само оръжие стилно трябва да се подбере, но имайки предвид, че и валхалата, и miracle-а са доста стилни, поне след C класата няма да имате възражения от естетическо естество. Виж homunkulus-а, който заради acumen-а е неизбежен, ще трябва да се преживее, но поне докато стоите в града (дали на пазар или в чакане на бъфера да си довлече... бъфовете), можете да го сваляте.

За бойците им и мъжки, и женски също лоша дума не може да се каже. Особено за женските... Сега, като се замисля, последната фраза май можеше да влезе и като мото на статията, толкоз често я употребявам.

Хората... Хората бойци и женски, и мъжки стоят доста добре в почти всичко. Естествено изключения като драке или nightmate leather има, като за втория може да се каже, че оправдава името си. Дори с топ не можеш да ме накараш да го нося повече време, отколкото ми е необходимо да си накова dark crystal, който определено е може би най-стилният лек, пък и тежък сет в играта, поне що се отнася до хората. За разлика от doom-а, няма клоунски ботушки, което си е голям бонус. Не, че doom е грозен сет, просто са го развалили с папуците.

Мистиците обаче... мистиците... от пижама до нощницата на баба, та чак докато не се турят в avadon роба. Ужас! Нагоре вече нещата се оправят, но освен с prophet, който поне е полезен, не бих играл с друг представител на тази раса и клас. Е, наистина накромансърът е много мощен, но честно казано, бих предпочел spellhowler, ако не друго, има вид, а и бонус - две полезни магии за PvE наместо една.

А оръжията - оръжия много и по-голямата част от тях нелоши на външен вид. С някои изкючения като сатърчето... такова boody orchid камата. Едно от най-грозните оръжия в цялата игра. Мисля, че само вече упоменатият homunkulus може да се конкурира по грозота с него. И може би най-издържан е Demon Dagger-a, но тук трудно може да ми се има вяра, тъй като съм силно пристрастен към ножарите. Важното е, че каквото и оръжие да е, трябва да е поне на +4, че да може да се ползва и вместо нощна лампла.

В заключение - избирайте мъдро и гледайте да комбинирате любимите си умения с добрия стил.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=197821#197821


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4766 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.