Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lineage 2: Private vs. Official (статия) - MMORPG, Компютърни игри, Ролеви игри
Lineage 2: Private vs. Official

Автор: Иван Ж. Атанасов, неделя, 27 януари 2008.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Lineage 2 private сървърите или както още ги наричат - пиратските сървъри никога не са се радвали на одобрението на разработчика на играта - NCsoft, което е разбираемо - все пак хората печелят от месечния абонамент и очевидно съществуването на частни сървъри им бърка в джоба. От друга страна тези обикновено малки сървъри са спасението на бедния, а и известна форма на зарибявка. Защото голяма част от хората в развиващите се страни биха се замислили дали още една месечна такса, дори и далеч не толкоз натоварваща, като тази за офи (както галено наричат играчите официалните сървъри), не идва малко в повече на и без това стресирания семеен бюджет. От друга страна както казах абонамента не е бог знае колко голям, така че тук идва зарибявката - когато ти втръснат постоянните проблеми, по правило съпътстващи частните сървъри поемаш дълбоко дъх и си плащаш като поп. Доста хора са го направили и още доста ще го направят, защото Lineage 2 е краста, красива краста, която си заслужава да играеш като бял човек.

Навремето имаше няколко сървъра, най-добрият от които (по мое мнение) беше Lineage 2 Paradise, които конкурираха офи кажи речи по всички параметри - голям брой играчи, стабилна работа, почти всички екстри работеха... Изобщо мечтата на играча - хем безплатно, хем качествено. Съвсем естествено тези сървъри бяха атакувани, като дори държавната машина в лицето на ФБР се намеси в защитата на корпоративните интереси. Ако си мислите, че само в България бюджетни средства се изразходват за подобни цели сте в дълбоко заблуждение, макар покрай титаничните битки на ГДБОП с торентите да се заблуждавахме с тази прекрасна илюзия. Е братята американци си имаха далеч по-добро оправдание - тези сървъри работеха със софтуер на NCsoft, без да са платили нито стотинка за това, а както се знае нелегалния софтуер си е нелегален, особено като го спипат на твоите машинки (това е и разликата с торент тракърите, които по правило нямат никакъв нелегален софтуер на сървърите си).

Та ние играчите останахме само със сървърите които работеха с L2J емулатора. Бидейки open source проект L2J не е нелегален софтуер, но честно казано се съмнявам, че беше чак такъв проблем да се намери начин да се затворят и по-големите L2J конкуренти на официалните сървъри, обаче както казах тук идва момента на зарибявката. Тези сървъри ти дават относително поносима игрова обстановка и ти позволяват да усетиш голяма част от красотата на играта с доста изключения - неработещи основни елементи, лоша поддръжка, нестабилност и в голяма част от случаите невъзможност да се поддържат по-голям брой играчи без това да предизвика гигантски лаг. Точно тези проблеми превърнаха L2J в мръсна дума за истинските играчи. Та така се нервираш, нервираш и накрая решаваш, че заслужаваш малко по-добър виртуален живот и отиваш при източника... където се прераждаш. Буквално.

Интересно ми е какво ще стане с новия Paradise. Като цяло правилото, което важи за L2J ще важи и за него, тъй като екипът си пише софтуера по метода на чистата стая - знаят какво трябва да прави, но вместо да използват готовия продукт пишат собствен. Исторически така се родиха повечето BIOS-и и никой не е поставял под въпрос тяхната легалност, така че логиката (и практиката) сочат, че самият сървър не би трябвало да има проблемите със закона, които имаше в миналото. Обаче имайки предвид, че Paradise по план би трябвало да стане това, което беше и да бъде 1:1 с оригинала се съмнявам, че NCsoft ще приемат спокойно подобна конкуренция. Но ще поживеем и ще видим. Тези които вече черпят водата от извора определено не бихме изоставили питомното за да гоним дивото. Макар и дивото да изглежда хем по-евтино, хем също толкоз хубаво.

Между другото, тук е момента да спомена за тези, които не съм успял да убедя, че от офи по-добро нема, че Paradise има доста клонинги, така че ако въпреки всичко изберете него поне го направете на правилния адрес, а именно - l2-paradise.com.

А иначе спомените от нашенските сървъри са живи. Като се видим всеки път си спомняме "как бихме онзи бос на TOI 11 на ревото", което между другото си беше истински кошмар и huge fun, така да се каже, имайки предвид, че двама tresure hunter-и и един prophet се мъчихме 2 часа с бос, който прави парализа. Сами се сещате, че през повечето време поне единия от двама ни беше на статуя и измирахме като поляци през втората световна, понякога дори без на prophet-a да му презареди resurrect-а. Но споменът все още топли, ехх.

Та в заключение бих казал - грабвайте един private server за ушите, ако не сте тествали играта, усетете атмосферата и ако ви хареса дали вие ще намерите lineage2.com или lineage2.com ще ви намери няма значение, бъдете сигурни, че рано или късно ще свършите там... или по-скоро ще започнете нов живот в света на Lineage2.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=197200#197200


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 4539 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.