Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Рататуи (Ratatouille), 2007 (статия) - Анимация, Комедия
Рататуи (Ratatouille), 2007

Поредици: Оскари 2008

Автор: Ангел Генчев, неделя, 09 септември 2007.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Пълнометражните филми на Дисни открай време си предизвикват добър интерес, но откакто се ашладисаха с Пиксар, всяко ново издание се превърна в явление, а Disney & Pixar - в запазена марка.

Осмата им съвместна продукция - Рататуи (Ratatouille) - ни прехвърля към деветото изкуство, ако правилно си броя пръстите - кулинарията - и онези умни, приспособими и не винаги толкова симпатични, колкото в анимациите на Пиксар четирикраки тварчици - плъховете - както и мечтата на един не съвсем подходящ за целта младеж да намери място под слънцето на гастрономичната йерархия. И каква по-добра сцена от храносмилателния театър на света - Париж?

Филмът, естествено, е насочен към по-младата аудитория - все пак това е Дисни - и като цяло може да се обобщи с хубавия двоен надслов "от всяко дърво свирка не става, макар и с усърдно шлайфане да се получава нелош кавал, но пък за сметка на това диаманти се намират и сред калта" - сиреч, бъдете усърдни и не си правете изводи на бърза ръка, плюс две-три щипки от по-благородните черти и поне една голяма искрено другарство (лъжичките в различни размери са за аматьори). За по-възрастните зрители, пък - все пак това е Пиксар - са забъркани и изпечени до златисто класически комични каламбури, с плънка от великолепна анимация и есенция от свеж хумор - без да се прекалява, за да не стане твърде несмилаем за останалите, превръщайки Рататуи в час и четиридесет минути вкусен, и най-вече несиропиран десерт. И с ръка на стомаха мога да поставя тази им творба сред най-добрите (което е искрено и изключително трудно, след като единствено "Cars" не ми допаднаха особено) и да го препоръчам от все сърце.

За моя и, предполагам, на останалите почитатели на Пиксар радост, следващата им съвместна продукция с Дисни - Wall-E - е вече на чертожните дъски, официално обявена, и се очаква догодина, като основната и история ще бъде с научнофантастични елементи (поне според imdb и единственият постер досега, на който симпатично роботче тъжно зяпа звездите). Но това - през 2008-ма - днес, Рататуи!

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=188042#188042


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 4960 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (15) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.