Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Пропукване (Fracture) 2007 (статия) - Антъни Хопкинс, Съдебен трилър, Холивуд
Пропукване (Fracture) 2007

Автор: Ива Коевска, сряда, 15 август 2007.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Етикетът “Ханибал Лектър” сякаш се е залепил за сър Антъни Хопкинс и няма изгледи скоро да падне или поне не преди кариерата му да завърши. В последния филм с негово участие “Пропукване” англичанинът отново играе хладнокръвен убиец с впечатляващ коефициент на интелигентност. Тук обаче вместо кестенявата Джоди Фостър срещу него се изправя русият Райън Гослинг. Този път актьорът, който има нездравословния навик да си избира неадекватни за изпълнителските му качества роли, играе нахъсан млад прокурор в търсене на вход към царството на корпоративните адвокати.

Историята се завързва около стандартната черна дупка в отношенията между двама съпрузи, чиито брак се основава на неравнопоставеност. Има изневяра, ревност и наранено честолюбие, които завършват с кървав опит за убийство. Тед Крофърд (Хопкинс) застрелва от упор съпругата си (без да му мигне окото, разбира се), признава се за виновен и се изправя пред съда. Уили Бийчъм (Гослинг) в последните си часове на служба като представител на Народа! поема делото, убеден, че то е с предизвестен край. Тъй като никога нищо не е такова, каквото изглежда, тук започва централната за филма съдебна битка между арогантния русокоско и саркастичния убиец. Уили преживява истинска душевна трансформация пред очите на зрителя, докато се бори, за да запази достойнството и работата си. На мен метаформозата ми се стори малко невероятна, но явно изначалното добро дреме у всеки и е готово да се пробуди дори в най-амбициозната млада акула.

“Пропукване” е интересен съдебен трилър, чийто финал, макар и стандартен за американското кино, ми се видя съвсем не на място. Да, в известен смисъл беше неочакван, но далеч не успя да придаде на филма нужното, за да е наистина добър. Сър Антъни Хопкинс засенчва до безобразие Райън Гослинг, който си остава с опитите да създаде доста нереален екранен образ. Що се отнася до останалите поддържащи актьори и актриси – те съвсем се размиват в лютата полицейско-съдебна битка, която тече в продължение на два часа. Идеята, че въпреки очевидността на фактите, престъплението е ненаказуемо, ако липсват доказателства, е чудесна критика към американската съдебна система. Само че една лястовичка пролет не прави...

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=186366#186366


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 7955 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (9) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.