Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: За храстите и хората (статия) - Гражданско общество
За храстите и хората

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 09 юни 2007.

Публикувано в Статии :: Публицистика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

За храстите и хората, или Буш в София...

В центъра на София ще садят храст за няколко дни. И съвсем нормално се образуват едни ми ти първи зони, втори зони за сигурност, закриват се спирките на Булбанк, забранява се достъпа до археологическия музей, Президенството, Министерски съвет... Казват, че градският транспорт нямало да се спира, а улици ще бъдат затваряни съвсем за кратко. Но не им вярваме – знаем как обича да се престарава полицията, видяхме го и в съдебната палата, хем там не садиха храсти, а съдиха някой си добре облечен бизнесмен. И тъй, стига за храстите, да си поговорим за Буш (Bush – храст).

Хайде бодро всички в новите мотриски

Г-н Аз-ги-хващам-те-ги-пускат, който си смени прозвището на Аз-искам-ама-те-ми-не-дават, иначе казано Месията предложи да се обяви понеделник за неработен на територията на Столична Община ден. Много резонно – Дондуков щели да го затварят честичко, а други улици за по 10-15 минути. Обаче никой не се сети да спомене, че задръстванията в София са кошмарни и затварянето на една пътна артерия дори за 10-15 минути ги прави достойни поне за балкански, ако не за световен рекорд. Знаем, защото сме виждали да минават всякакви по-маловажни особи, а за този младеж какво ще е... мани, мани. Е след като никой не се сети да го спомене понеделник не беше обявен за неработен.

Да се движим бодро с градски транспорт тръби държавната (и общинска) машина. Щели да пуснат и допълнителни коли, за да са по-разтоварени автобусите. Обаче в контекста на гореспоменатите задръствания аз лично изпитвам тих ужас от изникващата в акъла ми гледка на 5-6 тролейбуса в колонка, уплътнени с малко леки автомобили за цвят. Май ще е тежко.

В гащите се крие терорист

Извадете терористите от гащите преди да ги проснете, молим. Абе какво да молим – изобщо няма да простирате. Хем гостът няма да ви гледа скъсаните гащи, хем няма да криете терористи вътре. То че е резонно – резонно е, но ми се струва с една идея прекалено. Ами ако нямам изпрани гащи? Дали държавата ще ми плати да ги занеса в кварталната пералня за пране+сушене? Ами няма. Но това е бял кахър.

Да минем на следващото. Някой някъде каза, че нямало да вдигат колите на живеещите в първа зона. Добре, но под сурдинка, един много близък мой човек от службите ми каза, че нищо чудно да се престараят малко някои колеги. Ами ще се престарят зер – то видяхме какво ставаше покрай бившето американско посолство, където някакъв тип най нагло се опитваше да ми остърже боята с някакво огледало... щото сефте съм паркирал в района, съмнителен съм бил. Я вместо да стържем да ги караме всичките на паркинг, па ако гръмне нещо – гръмне, ако не – малко псувни на никой не са навредили.

А дали не беше...

А дали не беше по-разумно някак си, да го настанят този храст в градината на резиденция Бояна – хем добре охранявана, хем проектирана за VIP персони, хем щяха само непосещаваният исторически музей да затворят (а и Буш можеше да го разглежда излизайки от банята), хем можеха да го закарат дотам и по околовръстното. И вместо да митка наляво надясно да ходят при него държавните люде. И без това знаем, че ще иска нещо гостът, знаем също, че нашите ще се съгласят, а рекламата от събитието, че ще каже, че САЩ е зад нас по случая в Либия ще е налице и от Бояна и от Шератон и от Ингушетия да го каже.

Остават естествено някои въпроси от рода – щом англичаните ще си изтеглят войските от Ирак, дали няма да иска да пратим още или ще иска да натиснем в ЕС за Турция, а може би ще иска да бавим Бургас-Александрополис, защото много ни е силно руското, а може и за базите да поиска и радари да си направим – мощни, все едно са си наши – не че някой ще повярва, ама за разлика от други няма да се уплашим да обявим, ако трябва и война на Русия (както и на САЩ между другото), или, или, или... абе много са. Както казах въпросът дали ще го изпълним не седи – той е морално ясен, големият брат се почита. Ама поне да го правеха малко по-малко неудобно за софиянци.

А аз ще ходя на работа... мамка му!

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=6930


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3162 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.