Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Истински металисти, балетна пачка и шоу до откат (статия) - Концерти, Метъл
Истински металисти, балетна пачка и шоу до откат

Автор: shannara, четвъртък, 31 май 2007.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Накратко

Виж още: Концерти [31]; Метъл [149]

Nanowar of Steel в София

Научавайки, че италианската гавър-метъл група Nanowar of Steel ще свирят в София веднага се постарах да се сдобия с билет за неизвестното ми до тогава читалище „Христо Ботев”. Още повече, че цената за вход си бе жива евтиния.

През целия работен ден във вторник се ръчках по карти и сайта на СКГТ, тананиках си „Tricycles of Steel” и гледах вбесено влачещите се стрелки на часовника. Най-сетне офисът пусна, яхнах си железния кон и се замъкнах на ул. „Опълченска” – краят на познатата ми вселена в тази част на София. За щастие, за да намеря концертната зала трябваше просто да се отпусна по центробежната сила, която влачеше групички дългокоси младежи в черни тениски и маскировъчни военни гащи.

За подгряващите групи “Проказа”, „Anal Dissected Angel” и „Eufobia” не мога да кажа нищо друго освен, че слушайки ги отвън, станах свидетел на това как разтрисаха прозорците на читалището. Всъщност при Anal Dissected Angel успях да дочуя и мелодично баладична част от една тяхна песен, но с това се изчерпвам. Чакайки половинката си, за пореден път се засрамих от факта, че въпреки музикалните си предпочитания клонящи към метъла аз нямам и една черна тениска с неразбираем надпис на нея. Затова си купих такава с щампа на най-истинските металисти Nanowar of Steel. Междувременно слушах как членовете на групата обясняваха на една репортерка, че сет листът им е променен в последния момент.

Половинката ми най-после се появи, вързаха ни електриково оранжеви лентички на ръцете, претърсиха ни за оръжие отгоре-отгоре и ние се вмъкнахме в залата. Където за моя изненада се мотаеха едва към трийсетина души, и въпреки призивите на вокала на Agonic Faint, пренебрегваха погото и се ограничаваха до размахване на коси. За тази подгряваща група мога само да спомена, че свириха нещо отвъд дет метълската граница, което и да е било добро аз не бих могла да оценя, защото не я прекрачвам по свое желание. За щастие момчетата знаеха и кога да спрат.

Блажена тишина...на сцената излязоха членове на Nanowar, сложиха плюшени усмихнати цветя на микрофоните, провериха си озвучаването и зачезнаха. Публиката чакаща отвън започна да се промъква. Общо само около 100 -120 души, които запълниха залата без да се налага да се отъркваме интимно един в друг.

И после започна нещо, което бих могла да окачествя единствено като метъл цирк. Вокалът на високите тонове Бафо се фръцкаше с розова балеринска пачка и тениска на Супермен с крилца, другият вокал Potowotominimak пък се появи в черен еластичен клин и нещо подобно на колан с плюшена играчка, която му беше увиснала над пакета. По някое време двамата изиграха малка сценка на бой между смел рицар, претърпяващ анално нещастие с меча си и злият дракон в розово, въоръжен с гумен чук. За съжаление не успях добре да видя китаристът Mohammed Abdul, а за барабанистът Uinona Raider да не говорим. За сметка на това имах възможност да правя централни снимки на басиста Гато, който се бе докаран в бабешка пола на цветя, смешно елече и играеше ролята на разказвачът.

Петимата откриха концерта с “Tricycles of Steel”, научиха ни да пеем сложният текст на „Power of the Power of the Power of the Power of the Power of the Power of the Great Big Sword”, разказаха ни за неволите в банята с „Metal La-La-La”, заедно набрахме “The Number of the Bitch”, намерихме начин да терминираме дракон с „TKDYNS” и през цялото време момчетата поддържаха контакт с публиката. За щастие на сносен английски.

Беше час и половина истинско удоволствие да ги слушам, макар и не на перфектното озвучаване, час и половина на искрен смях и добро настроение. Охраната макар и малка се справи със ситуацията, залата беше адекватно побрана за очаквания размер на публиката, бирата беше позволена – почти идеална организация. Мисля, че трите песни на бис, разгорещената публика и постоянното припяване убедиха Nanowar of Steel, че при следващото си турне трябва отново да дойдат в София. Дано... А дотогава аз ще продължа да яхам от време на време истински метълската си триколка от стомана.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=6890


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 6936 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (20) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.