Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ozzy Osbourne - Black Rain (2007) (статия) - Метъл
Ozzy Osbourne - Black Rain (2007)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 21 май 2007.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Ozzy Osbourne - Black Rain
2007, Epic

Line-up:
Ozzy Osbourne - Vocals
Zakk Wylde - Guitar
Rob "Blasko" Nicholson - Bass
Mike Bordin - Drums

Track Listing: 1. Not Going Away; 2. I Don't Wanna Stop; 3. Black Rain; 4. Lay Your World On Me; 5. God Bless The Almighty Dollar; 6. Silver; 7. Civilize The Universe; 8. Here For You; 9. Countdown's Begun; 10. Trap Door

Накратко

Виж още: Метъл [149]

"Not Going Away", "I Don't Wanna Stop" - посланието на дядо Ози в новородения албум е повече от очеизвадно. Всички си знаем, макар и да не обичаме да си го признаваме, че старите кучета не искат и няма да се откажат, докато имат и малко гласец останал. Дори и да се продънят като Металика, това пак няма да ги спре, а ние ще си цъкаме с език и ще си припомняме доброто старо време. От друга страна, също така сме наясно, че всъщност хич и не искаме да напуснат с чест, и сме доволни да продължат дори да ни тормозят понякога, вместо да се оставим на несигурното младо поколение и новите топли вълни на музикалната сцена.

След "Under Cover", продиктуван от модата на кавър-албумите и може би най-голямата излагация на Ози, с един много специфичен и не особено приятен трепет очаквах я четворно dvd с най-добрите му концерти, я Симфония в Оз-минор, която най-вероятно щеше да ми изкърти и пломбите. Някак не мога и не искам да си представя как дядо Озбърн вие заедно с пиколото. Но не би, "Black Rain" ме изненада не само много, но за сметка на това и приятно. Изключително озбърнски албум, напомнящ повече за онези от осемдесетте, отколкото на по-експерименталните като звук "Ozzmosis" и "Down to Earth", без сабатска следа, но и едновременно с това невероятно спокоен - отсъстват гръмки сола, високи тонове или гръмки барабанни галопи. Трябва да му призная на Ози - достолепно навлиза в третата си музикална възраст, без да се изхвърля нито на йота, за разлика от множество свои колеги. А и значително по-младата група около него, начело с чудесният и в този албум Зак Уайлд, с когото си партнират далеч не за пръв път, не го подвежда в нито един тон. Още по-приятен за ухото е фактът, че "Black Rain" прелива от песен в песен и се слуша на един дъх - което не е много характерно за самия Ози.

С две думи - великолепен албум. В никакъв случай няма да го нарека ренесанс, с оглед напредналата възраст на фронтмена, но без колебание бих го наредил сред най-добрите му.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=6842


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 3814 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (9) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.