Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: "07 меняет курс" (2007) (статия) - Екшън, Руско кино
"07 меняет курс" (2007)

Автор: Ангел Генчев, неделя, 20 май 2007.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Това може би ще бъде едно от по-кратките ревюта, което съм писал в последно време, но след като изгледах "07 меняет курс" се чувствам задължен. Всички си спомняме старите руски комедии с титани като Юри Никулин, заради което и очакванията ми бяха малко по-големи. Очевидно с идването на новостите и демократичното е дошла и промяната в киното. И докато преди време съветските комедии имаха собствен, уникален стил с дъх на специфична гениалност, сега гледаме филми като този.

Имаше едно време, когато "Топ Гън" беше класика в жанра, а "Смотаняци" - най-щурата комедия, раждана в нечие съзнание някога. Това беше преди 15-20 години - първият е филмиран през 1986 г., последният - през 1991 г.. Беше забавно и забавляващо, даже имаше цял един продължителен момент, когато авиаториката обземаше публиката. След тези филми човек се хилеше с дни на скечовете, само като се сети за тях, докато на "07 меняет курс" се усмихнах няколко пъти в продължение на десетина минути.

Стана ми точно толкова тъжно, колкото и смешно да го гледам, а в третата половинка ме обзе носталгия - сякаш руската кинематография най-накрая откри топлата вода, ала две хиляди години след римляните, и тръгна да си наваксва... бавничко. Няма дори какво да се отличи, освен... освен може би операторското майсторство, или по-скоро качество, което може да не блести с някои щури идеи, но след определени безумни експерименти, популярни напоследък, може да зарадва човек. Режисурата като цяло бива, макар че има още какво да се желае. Да прочетеш сценария и да накараш актьорите да го изиграят не е най-добрата, но не е и най-лошата практика. А и с остаряла идея – толкоз.

Така като се замисля, и за актьорския състав няма какво толкова да се каже, освен че единият приличаше малко на Жан Рено. И какво излезе? Освен факта, че е прясна премиера от нашата 2007-ма, не остана нищо особено. Иначе не е неприятен за гледане, имаше и някои леки закачки отвъд океана, което не че е някакво особено ниво, но поне е нещо като ответен удар. Може би руските американци говореха по-добър английски отколкото американските руснаци - руски, а руската мулатка беше по-сочна от американската славянка, но подробности... Наистина - не го гледайте, ако не сте силно зажаднели за малко ретро.

--
За коментари: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?t=6837


Допадна ли ви този материал? (0) (0) 4233 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (1) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.