Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Предстоящо: Sofia Burlesque Revue 4th ed. (статия) - Бурлеска, Драма, Музика, Пародия, Сатира, Театър
Предстоящо: Sofia Burlesque Revue 4th ed.

Автор: Sulphuric, петък, 04 ноември 2011.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

На 19-ти ноември вече утвърдената колаборация между Sofia Live Club, ретро-DJ-те The Smugglers Collective и френската бурлеска дива Lady Flo за четвърти път ще изнесат спиращ дъха спектакъл за радост на почитателите на клубната американска култура от средата на миналия век и френските кабаретни представления. Ако се доверим на прогреса в това отношение, то можем да очакваме, че този път очакванията ни ще бъдат дори надминати от гледна точка на организация и пищност.

Накратко, за тези, които не са присъствали на нито едно от предишните представления, Sofia Burlesque Revue няма да има нищо общо с филма Burlesque. Освен това няма да е принизен до пошъл стриптийз, нито пък ще е елитарно събитие, подходящо за буржоазния „елит”. Макар че, като се замисля, със сигурност на софийска сцена могат да се намерят и по-разсъблечени театрални постановки. Бурлеската в този си вид е възраждане на американските бурлеск-представления от края на 19-ти и началото на 20-ти век, които пък черпят вдъхновение директно от викторианската епоха. Хумористична, театрална и доста фриволна форма на изкуство, която изтъква женственото до най-съвършена форма. Ще има много музика, много закачки с публиката, както и много артистизъм.

The Smugglers Collective описват себе си като “The Kings of Vintage Sound” и внасят една много свежа нотка в иначе консервативния нощен живот на столицата. На тях дължим освен редица суинг-партита, така и представянето на бурлеска в София изобщо, до преди година напълно непозната, която набира сила. Благодарение на тях и Lady Flo българската публика най-после успя да се запознае с това популярно както в Европа, така и в САЩ нощно забавление.

Самата Lady Flo е, да го наречем, творчески ръководител на групата Neo Retro. Като своеобразен водещ, върху нея и асистентката й Mademoiselle O пада основната тежест на това да въведат публиката в спектакъла и да не я оставят да скучае. Справят се доста успешно. Освен красива дама с обноски, Lady Flo е и доста добра певица, дейност, в която отново на българска сцена ще й помага и белгиеца Benny Blu. Основна роля в бурлеска-спектакъла този път ще играят две от гранд-дамите на италианската сцена - Dolly Lamour и Janet Fischietto.

Това което можем да очакваме в аванс? Dolly Lamour от Милано е на сцената от 2008-а под шапката на Voodoo De Luxe – бурлеска агенция от Комо, Италия, която организира Royal Burlesque Revue и Burlesque Deluxe представления из Европа. Репертоарът й е подчертано ретро, с мистичен и ориенталски привкус. Татуираната Janet Fischietto е значително по-предизвикателна, известна още като The Circus Lady. Работи със същата агенция. Очакваме да взриви публиката като укротителка на тигри (такива, надявам се, няма да има наживо), жонгльорка и изобщо с преклонението си пред класическите циркови изпълнения. На нея явно ще се падне и честта да накара публиката да забрави дефилиралата преди в София Lada Redstar.

Така че, очаквайте едно незабравимо шоу на 19-ти ноември и не забравяйте да донесете доброто си настроение. Гарантирам ви, че няма да го оставите в Sofia Live Club.

--
Впечатления и галерия от събитието можете да намерите тук.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 4585 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Изкуство или вандализъм?
Imperator – The Time Before Time
SciFi Series: "Kyle XY"
Obituary - The End Complete
Щастие
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.