Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series: Alphas (ревю) - Зак Пен, Майкъл Карноу, Екшън, Научна фантастика, Сериали, Азита Ганизада, Валери Круз, Дейвид Страт
SciFi Series: Alphas

Поредици: SciFi Series

Автор: Ангел Генчев, неделя, 11 септември 2011.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Syfy може и да не избраха най-удачната девиация за последната си марка, но пък от няколко години насам продуцират изненадващо успешни, макар и не особено сериозни програми. Дори си позволиха цели два опита в сферата на тежката научнофантастична артилерия - “Каприка” и “Старгейт: Вселена”, където обаче не срещнаха достатъчно търпелива аудитория. Хляб и зрелища.

За сметка на това, относително лековати поредици като „Еврика“, „Светилището“, „Хранилище 13“ и „Хейвън“ набират съвсем прилична аудитория. При това с право. И някак не е изненада, че най-новото шоу на Сайфай се опитва да се вмъкне в поредната празнина, оставена от култовите в първите си два сезона, гръмко провалени и напълно заслужено затрити в небитието „Герои“ . В крайна сметка, винаги има нужда от един супергеройски сериал.

„Алфи“ няма да ви изненада и грам – освен като лек гъдел за любителите на фантастиката, използвайки реални неврологични, но силно преекспонирани заболявания като основа за уменията на „героите“ си, лансирайки ги като еволюционна стъпка. Нещо, което, обаче, също сме виждали и чували - даже в класики в жанра като „Стар Трек“ - а и тенденцията към чиста проба измислица е осезаема.

От който момент нататък остава малко за какво да се замислим, и може би точно това прави серията приемлива за гледане – тайно и криво-ляво сформирана група „алфи“ с правителствен чадър се изправя срещу случайни проявления на странни способности и големия си враг – алтернативна формация, наречена „Червеният флаг“.

В интерес на истината, нищо специално не може да се каже и за извънсюжетните качества на сериала. Най-запомнящата се физиономия е Райън Картрайт, който не че се справя толкова впечатляващо с ролята на аутист, но поне натрупа някаква популярност с ролята на вдървения Найджъл в „Кости“. Ефектите пък на места са прекалено натрапчиви, особено що се отнася до същия и „разчитането“ на всевъзможни комуникационни връзки - както и при синестезичката Рейчъл и нейния свръхконтрол на сетивата. Нещо повече, политкоректната линия, напоследък гарантираща наличието на индиец (освен чернокож) започва да се превръща в досада.

При всичките резерви, обаче, „Alphas” е гледаем, стига да не настоявате за новаторство и да търсите по-скоро запълване на свободното си време. Пък и остават цели три епизода до сезонния финал, по време на които може да ни изненада – малко вероятно, но пък вероятността да се издъни е пренебрежима, предвид предпоставките, а прилично смислената история току виж изкарала още сезон или два.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 41901 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (9548)