Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Крими серии: The Glades (ревю) - Клифтън Кемпбъл, Драма, Криминален, Джордън Уол, Карлос Гомес, Киеле Санчес, Клейн Крофорд, Мат Пасм
Крими серии: The Glades

Поредици: Криминални сериали

Автор: Ангел Генчев, неделя, 07 август 2011.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Прогнозата за пролетно-летния телевизионен сезон винаги е била малко мътна. И мърлява. Така или иначе, солидната аудитория на малкия екран се помещава в северното полукълбо, и през времето между края на май и началото на септември вниманието и е заангажирано с далеч по-привлекателни неща от поредната фантасмагория на вълшебната кутия.

Някои канали, разбира се, не изпитват особена нужда да се съобразяват с подобен феномен – тежкарите от HBO, да речем, нямащи скрупули да излъчват хитови серии от калибъра на „Истинска кръв“ в съмнително натоварени откъм гледаемост седмици. За мнозинството обаче остава вариантът с по-лековати продукции, с добра доза лаф, насочени към краткия времеви (и временен) епизод между плажа и барбекюто и/или близкото кръчме – и, при тази конкуренция – с доста противоречив успех.

И като заговорихме за метеорология, една от по-добрите прогнози определено идва откъм практически непознатите по нашите ширини A&E – слънчево, с възможност за убийства. Именувана по нарицателното на луксозната брегова ивица на Флорида и отделни вътрешни територии, “The Glades” вече втори сезон се плацика жизнерадостно по плажовете на Палм Бийч, сред коктейли, кадаври, алигатори и - тук-таме - някоя гърмяща змия.

Вкратце, след невинен служебен инцидент, включващ помежду другото нежната половинка на началството и куршум в седалището, чепат, но висококласен чикагски детектив от отдел „Убийства“ се изнася в посока дълбокия юг – в търсене на добри игрища за голф и спокойна катаджийска длъжност. Уви, не би. Новата месторабота се оказва не по-малко предизвикателна, дори далеч по-екзотична, а инцидентната намеса на русокоса мед-сестра още по-малко предвещава спокойни моменти.

Значително по-хубавото в цялата картинка е, че серията съчетава прилично крими с доста добър хумор. И дори в моментите, когато конкретните случаи не са кой знае колко оригинални –не толкова често, реално – дефектите се покриват от симпатичните и изработени персонажи, свободния диалог и основната сюжетна линия, била тя по-скоро романтична. От друга страна, наистина, романтиката от време на време взема екранното време на абордаж, и особено през втория сезон пресладнява един или два епизода, но не е нещо, с което да не се живее.

Така че, ако ви е останало свободно време и се чудите с какво да го запълните – “The Glades” е добър вариант. Не съм особено сигурен доколко съществува категория „жизнерадостно крими“, дори звучи малко като противоречие - камо ли с кадаврите - но тази конкретна поредица определено би се класирала в подобна група, стига само да съществува. С други думи – приятно зяпане.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 4274 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.