Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Blackstar Halo - Illumination (2009) (ревю) - Мелодичен прогресив, Мелодичен хеви метъл, Blackstar Halo, Нови албуми
Blackstar Halo - Illumination (2009)

Автор: Ангел Марчевски, сряда, 07 април 2010.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Blackstar Halo - Illumination
2009, Artist Anonymous

Line-up:
Ville - vocals
Hannu - guitars
Timo - guitars, bass
Dino - drums

Tracklist:
1. Intro; 2. Alice in wonderland; 3. Illuminated; 4. The League; 5. In times of every tear; 6. Mannequins for the beast; 7. Journey; 8. Morningstar; 9. Going under; 10. Undivine

Ha следния албум попаднах по случайност - имам навика от време на време да се снабдявам с нещо напълно непознато, с надеждата, че ще ме изненада приятно, и освен ново ще се окаже стойностно. И ето, че този път наистина намерих онова, каквото търсех, в лицето на Blackstar Halo и техния Illumination.

Blackstar Halo са поредната северно европейска банда на тежката сцена, родом от Финландия, като до са били известни под името Downfall - което обаче променят поради множеството групи с идентичено наименование. Иначе, скандинавците се подвизават на музикалната сцена още от 1998 г., а на сметката им броим две демота и още един пълноразмерен албум, издаден през 2002 г. През годините състава, както и стила им донякъде се променят, за да можем да намерим бандата в днешния и вид.

Blackstar Halo изпълняват мелодичен метъл с доста модерно, отчасти алтернативно звучене, и някак почти неизбежните за региона елементи на готик. Всъщност песните им наистина са изключително мелодични и поглъщащи. Бандата държи най-вече на красивите, изпипани припеви, както можем да забележим и в първото парче от Illumination. Наистина, албумът не е много разнообразен и относително кратък, но с първите си две-три песни определено показва добър потенциал, компенсирайки успешно малкото количество с качество. А и като цяло е доста енергизиращ, което никога не е било отрицателна черта. Или както казваше един колега - добрият метъл ще го разпознаеш по това, че те провокира да си прекараш юмрука през стената. Ако теорията е вярна, тази тава определено си заслужава.

Така че дребните забележки можем да ги прескочим - пък и за първи албум от седем години насам, и то на млада банда, не можем да очакваме съвсем да няма пълнеж. Лично аз се надявам, че финландците ще продължат да правят подобна музика, както и да се развиват и занапред. Пък може би един ден с удоволствие да слушаме "The Best of Blackstar Halo". Но, шегата настрана, ако освен всичко друго ви е и повтръснало от "добрите стари" парчета, слушани по петстотин пъти всяка, или пък от класиката в жанра, искрено ви препоръчвам да си вземете Illumination. В никакъв случай няма да съжалявате.


Допадна ли ви този материал? (5) (1) 5014 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.