Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Brooklyn's Finest (2009) (ревю) - Антоан Фукуа, Майкъл С. Мартин, Драма, Криминален, Армандо Риеско, Браян О'Бърн, Винсент Д'Онофрио,
Brooklyn's Finest (2009)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 15 март 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Бруклинските стражи (2009)

Ако наистина дълбоко желаете да погубите два часа от живота си, идеалният кандидат е пред вас. Не си спомням кога за последен съм гледал толкова отегчителен полицейски филм, пък и в жанра дори третокласните заглавия предлагат ако не друго, то поне малко престрелка или преследване. Всъщност, олово има и тук, особено в кулминацията, но за целта трябва да първо издържите два часа пълна скука, а доколко това си струват някакви си десет минути патаклама - преценете сами.

Проблемът на "Бруклинските стражи" е, че една събираща се сигурно в петнадесетина минути предистория, която отгоре на всичко не е и толкова впечатляваща, е разтегната, разкъсана и пръсната като пъзел върху невероятно много екранно време. Или, по-точно - три такива. Разполагаме с трима дългогодишни и несвързани помежду си блюстители на реда, всеки от които със свой собствен проблем - на Еди (Ричард Гиър) най-сетне предстои пенсия, след дългогодишна и не толкова блестяща служба, Сал (Итън Хоук) изнемогва финансово, докато семейството му всеки момент се очаква да се разшири допълнително с двойка близнаци, а къщата отдавна им е отесняла, а на Танго (Дон Чийдъл) предстои развод, докато междувременно той отчаяно се опитва да се измъкне от продължителната си работа под прикритие. И същевременно, можем да видим накъде ги тласка всичко това - най-вече Сал, който е на път да се превърне в мръсно ченге. С което общо взето се изчерпва почти всичко, което може да се каже за основния сюжет.

Може би сценаристът-дебютант Майкъл Мартин е искал да ни напомни колко неблагодарна и зле отплащаща се е полицейската работа, и като усещане го е постигнал общо взето добре - макар и реално да не ни казва нищо чак толкова невероятно ново. Изпълнението обаче е истински слабо. Целият филм е изграден от безкрайно протяжни и не само порядъчно несъдържателни, но и почти повтарящи се на места сцени - умножено по три, прескачайки се от един централен персонаж на друг. От време на време пък се включват съвсем кратки, за сметка на което кървави и експлозивни епизоди на насилие. Като двете, разбира се, не пасват по никакъв начин.

С други думи казано, лентата буквално се пръска по шевовете от излишък - все пак да не забравяме, че говорим за над 130 минути. Самото присъствие на трима отделни главни герои е тотално ненужно, посланието им не е с нищо особено различно, балансът между динамика и драма просто не съществува - както до голяма степен и дълбочината въобще. И всъщност единственото относително положително нещо, което може да се посочи, е актьорската игра - поне претенциозният кастинг оправдава присъствието си на екрана.

Което обаче е твърде слабо утешение. А към всичко това добавете и един абсолютно изкуствен и нелогичен, ако ще и кървав завършек - ако въобще ви издържат нервите да го изчакате. Но най-добре не си правете подобен експеримент, алтернативи не е като да няма повече от достатъчно.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 4681 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.