Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Possession (2009) (ревю) - Джоуел Бергман, Саймън Сандкуист, Майкъл Петрони, Драма, Мистика, Романтика, Трилър, Лий Пейс, Майк
Possession (2009)

Автор: Ангел Генчев, събота, 06 март 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Possession" сериозно предполага да е лента на ужаса - и със завръзка, и със сюжет, и със заглавие дори - та чак е малко изненадващо, че така и не прелива в предвкусваната история на тема нощта на щастливите земеделски сечива или нещо от близката околност. Сюрпризът обаче далеч не се оказва неприятен. Филмът е доста умело изработен, и макар и да не повдига адреналина до някакви върхови нива, съумява да поддържа напрежение и, като цяло, се гледа доста приятно.

Предстои ни запознанство с младото семейство на Джесика и Райън - най-обикновени хора, със съвсем делнични проблеми, изключая един - доста буйния и леко откачен райънов брат Роман, с когото им се налага да съжителстват. След доста странен пътен инцидент обаче, и двамата братя изпадат в кома, а когато Роман излиза от нея, най-шокиращо, изглежда сякаш носи личността на брат си.

Допълнително нещата се усложняват от и без това силно обтегнатите отношения между Джесика и девер и, престъпното му минало, влошаващото се състояние на съпруга и - въобще, твърде много неясноти и недоверие свръх и без това твърде невероятната и мистична размяна на съзнанията.

Последващият развой на събитията може би не е най-изненадващият възможен, за сметка на което обаче "Possession" печели червени точки с изпълнение. Без да е особено действен, филмът е изпълнен в изключително добро темпо, липсват някакви мудни или отегчителни моменти, и във всичките си осемдесет и няколко минути се гледа наведнъж. Допълнително, сценаристите са обърнали внимание на по-малките детайли, и въпреки, че - както стана дума - не можем да говорим за някакво особено оплетено или засукано предизвикателство към зрителя, фабулата се разплита доста последователно и логично.

Водещата актьорска двойка, в лицето на далеч не толкова известния Лий Пейс и позабравената напоследък Сара Мишел Гелар, на свой ред се представя на доста добро ниво, без да блести чак невероятно ярко, но със солидно изпълнение в рамките на предоставените им образи.

Въобще, изненадващо симпатична лента, непретендираща за някакви супердостойнства, но все пак достатъчно качествена. С други думи, с "Possession" напълно спокойно можете да запълните някой скучен вечерен час, особено пък ако не сте в конкретно настроение за наситен екшън, тежка драма или някоя съмнително смешна комедия.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3599 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.