Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: The Rebound (2009) (ревю) - Барт Фрейндлих, Романтика, Джон Шнайдер, Джъстин Барта, Катрин Зита-Джоунс, Марк Алън Остин, Сам Роб
The Rebound (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 20 февруари 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Любовен рикошет (2009)

В последно време на екран напъпиха, дали покрай празника на влюбените, отминал преди по-малко от седмица, или покрай задаващото се хубаво пролетно време, доста романтични ленти. Едни по-забавни, други по-малко. Но общото между тях като че ли беше, че наблягаха на комедийния ефект. "Любовен рикошет" от своя страна не е филм, който ще ви разсмее, въпреки че има забавни ситуации и лафове - просто не е от този тип заглавия. Но за сметка на това е една от най-романтичните продукции, пръквали се в последно време. Което всъщност го прави изключително приятен за гледане, ако човек е в подходящото настроение.

Историята ни сблъсква с четиридесетгодишната Санди, в кожата на която се вмъква Катрин-Зита Джоунс - изкусителна дама, с две деца, току що развела се със съпруга си. И докато търси нов живот в големия град, тя се сблъсква с героя на Джъстин Барта – Арам, двадесет и пет годишен, неориентиран млад мъж, който все още не си е намерил цел в живота. Нает за бавачка на двете сладки деца на Санди, Арам най-сетне осъзнава какво иска, и това е нещо съвсем простичко – топлината на семейното огнище. Както се досещате, точно тогава пламъкът на любовта пламва, за да последват няколко обрата и неизбежната щастлива развръзка, или поне финала ни загатва за такава.

Е, не може да се каже, че сюжетът е бог знае колко оригинален, не отсъстват и почти задължителните шаблони, но пък е замесен с достатъчно вкус и подправен с добър диалог, така че да генерира необходимия ефект. Актьорската игра пък е на достатъчно високо ниво, като човек с учудване открива, че дори на четиридесет Катрин-Зита Джоунс е перфектен избор за ролята на изкусителна жена. Освен това се справя идеално и с ролята на работеща майка, и като цяло успява да даде живот на иначе, както споменахме, относително баналния сценарий.

Също така, между нея и Джъстин Барта има онова специфично взаимодействие, без която не може да се получи романтична лента, което е още един от плюсовете - може би дори най-големият и абсолютно задължителен. Друг е въпросът, че ролята на Арам като че ли изискваше малко по-младолик актьор, тъй като всеки път, когато някой от героите се пошегува с възрастта му, зрителите се усмихват повече на това, че Барта си изглежда баш на около тридесет, а не в средата на двадесетте си години. Но, за сметка на това, ролята на бавачка и отчаян романтик му приляга толкова добре, че този дребен недостатък бива много бързо простен и забравен.

Всъщност, какво повече му трябва на човек от лента от романтичния жанр? Като че ли нищо освен половинка, киносалон и резервация за ресторант. Дали "Любовен рикошет" е подходящ за тази комбинация? Определено, макар че далеч не е най-забавният, дори може би не е и най-романтичния от четирите филма, които се изтърколиха по афишите в последната десетина дни. Но въпреки това няма да съжалявате за отделеното време.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3642 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (58) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.