Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Triangle (2009) (ревю) - Кристъфър Смит, Мистика, Трилър, Джошуа МакАйвър, Ема Лънг, Лиън Хемзуърт, Майкъл Дормън, Мелиса Джо
Triangle (2009)

Автор: Ангел Марчевски, събота, 30 януари 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Какво ще получим, ако се опитаме да изцедим за пореден път някоя принципно интересна тема чрез поредния хорър-трилър на съответната тематика? Отговорът е „Triangle”. Всъщност, във филма не се споменава нищо конкретно за Бермудския триъгълник, но след първите десетина минути става очевидно, че филмът е изграден точно на тези основи.

Всичко започва, когато група преуспели другари (и Джес) се натоварват на луксозна яхтичка и навлизат в Атлантическия океан да разпуснат. Главната героиня, Джес (Мелиса Джордж) изпитва странно предчувствие през цялото пътуване. След броени часове ги застига тайнствена и ненадейна буря, която обръща яхтичката, а компанията е принудена да потърси спасение на появилия се като от нищото презокеански лайнер. Както вече подозирате, лайнерът е не само на възраст няколко десетилетия, ами и безлюден. От тук започват да се случват разни не по-малко мистериозни и необясними събития, а на всичкото отгоре някой се опитва да изтрепе групата на Джес.

На практика, филмът застъпва идеята за изкривяванията във времето и пространството, които някои ентусиасти твърдят, че настъпват във фамозния Триъгълник. С изключение на два-три момента обаче, е развит твърде слабо. Опитва се да се позаиграе с интелекта на зрителя, но всъщност сме виждали далеч по-трудни за разгадаване, по-сложни и интересни схеми на сродна тематика, дори по фантастичните сериали. Поне са спестени бруталните кървища, което прави филма с една идея по-добър от средния хорър.

Това, което до известна степен спасява продукцията на Кристъфър Смит, е атмосферата – има много романтика в тайнствените презокеански лайнери от времето на Голямата депресия. Първият филм, който ще ви дойде на ум, щом се споменат големи кораби, без съмнение ще е "Титаник", аз пък бих ви подсетил за друг океански хорър (само че успешен), който носеше заглавието "Ghost Ship". Може би и от там има заета някоя идейка, въпреки очевидните различия в двата филма. Е, да, не са призраци от миналото, а аномалии в пространствено-времевия континуум, но основата си остава най-вече плавателният съд.

Актьорската игра не е е нито слаба, нито кой знае каква, което не е изненадващо, имайки предвид, че във филма участват и не особено известни актьори. По-лошото е, че персонажите са зле развити. Ако търсите специални ефекти, също няма да ги получите, главно защото сценарият не предполага наличието на такива.

В резюме, "Triangle" е филм с относително добра идея, колкото и неоригинална, посредствена режисура и изненадващо малко грабващи моменти. Изпъква с една идея над обикновения мистичен трилър, което обаче не го прави хитова продукция. Става за загуба на време, или да си го пуснете на заден план, нямайки много стряскащи моменти. Така че, ако нямата желание в момента да се натоварвате с тежки и кървави филми, можете да му дадете шанс. Но не очаквайте особено много.


Допадна ли ви този материал? (3) (1) 4404 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.