Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Tooth Fairy (2010) (ревю) - Майкъл Лембек, Бабалу Мандел, Лоуел Ганц, Детско-юношески, Комедия, Ашли Джъд, Баркли Хоуп, Били Кри
Tooth Fairy (2010)

Автор: Ангел Генчев, вторник, 26 януари 2010.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Феята на зъбките (2010)

Пета последователна комедия за Дуейн Джонсън - да кажем, че Скалата се настани удобно в пейзажа на жанра ще е излагане на очевидното. Хубавото е, че му се и отдава. Иначе, в тази поредица, "Феята на зъбките" е и откровено най-детинска, и в този ред на мисли непридирчива, но при все това относително забавна сама по себе си.

Накратко, предстои ни среща с Дерек Джонсън, някога обещаващ хокеен талант, чиято мечта обаче никога не се осъществява заради тежка контузия. И понастоящем може да бъде намерен в ролята на залязваща звезда от ниска величина някъде из долните дивизии, популярен най-вече заради грубата си игра и способността буквално да избива зъбите на противниците си. Откъдето и очевидния прякор.

По-същественото е, че западането на спортната кариера се е отразило и на характера му, превръщайки го в също толкова безцеремонен циник, неспестяващ "тъжната истина" никому - дори и на най-малките си почитатели. Като тук всъщност можем спокойно да включим и настоящата му приятелка, с двете и малки деца, които също отнасят своята доза сурова реалност. И именно тази нечувствителност и липса на всякакъв такт му докарват фантастично наказание - Дерек бива призован да изпълнява ролята на същинска фея на зъбките.

Следват, естествено, впити костюми, магически пръчки и доста конфузни моменти, които са и определено най-стойностното в лентата. Не, че не се промъква по някоя дребна житейска истина или поука, порядъчно подсладена, докато самият Джонсън преоткрива мечтателя в себе си, променя постепенно своя мироглед, и тъй нататък, и тъй нататък, но просто "Феята на зъбките" е съвсем плитичка и с нищо чак толкова по-специална, че изрично да се отбелязва.

Може би по-големият проблем е, че и част от скечовете - а и шегите - не са чак толкова смешни, но поне компенсират с количество. Пък и Скалата видимо се раздава като за подобна непретенциозна роля, успявайки да и вдъхне малко допълнителен живец. Поддържащият състав също не се представя зле, без да блести особено, като въпреки минорната роля, може би трябва да отбележим ветеран-актрисата Джули Андрюс - най-малкото заради идеалната визия за Фея-кръстница.

Но така или иначе, това са общо взето малки плюсове и минуси, затова остава може би да повторя - изцяло детска приказна комедия, "Феята на зъбките" се гледа, по никакъв начин не е неприятна, дори има на какво да се посмее човек тук и там, но си остава подчертано насочена към най-малките, като на останалите просто няма какво да предложи. Така че това е вариантът евентуално да и обърнете специално внимание - иначе дали ще я погледнете между другото или не, то разлика никаква.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3095 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.