Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: A Perfect Getaway (2009) (ревю) - Дейвид Туои, Трилър, Киеле Санчес, Крис Хемсуърт, Марли Шелтън, Мила Йовович, Стив Зан, Тимъти Олифа
A Perfect Getaway (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, сряда, 11 ноември 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Перфектното бягство (2009)

Четейки и зяпайки промоционалните материали, човек може да си помисли, че "Перфектното бягство" е трилър, в който има реалистични персонажи, които ще развиват някакви реални човешки връзки помежду си. Би могъл да реши, че филмът ще тече с бясно темпо, а действието ще претърпи множество неочаквани обрати. Или изобщо, че едва ли не лентата трябва да се види задължително. От друга страна пък, някъде там стоят и думички като Хавай, убийство и Мила Йовович, които извикват в главата на повечето хора спомени и се завъртат едни съвсем други, архивни кадри...

В интерес на истината филмът е нещо по средата. Интересен, с добро темпо, отлична финална третина. В началото човек си мисли, че комай най-любопитното ще бъде някой чифт крака на фона на красивите гледки, постепенно мнението започва да се променя и онзи, който не пращи от претенциозност, може дори да се загледа по-сериозно в сюжета и да намери някой друг обрат. Не е невярно, естествено, но е гарнирано на места с прекалено много обяснения, разяснения и други "ения", които са напълно, ама напълно излишни. Финалът, който е малко по-типичен екшън обаче, слава богу идва навреме, събужда зрителя и го оставя с като цяло положителни впечатления.

С какво иначе бихме могли още да отличим "Перфектното бягство"? Може би с факта, че е един от най-добрите филми на Мила Йовович. Като тук идва разяснението, че това твърдение може да бъде подкрепено с доказателствен материал. В "Заразно зло", например, виждахме пози. Преминавайки през някои други нейни популярни ленти, бихме могли да намерим и нещо актьорско в представянето и, например във филмите на Люк Бесон, но това комай беше преди време, тъй че нека си го кажем правичката – тук е толкова близко до добрата игра, колкото рядко я виждаме, което си е откровен напредък.

Въобще, в заключение може да се каже, че бихте могли да видите "Перфектното бягство" без да се разочаровате прекалено. Филмът като цяло не е лош, но не е и нещо, на което киноманът задължително да се нахвърли, така че със същия успех бихте могли да го изчакате и на DVD, без да загубите абсолютно нищо, докато за киносалона оставите нещо по-впечатляващо. А дори да окъснеете и да установите, че е грейнал по телевизията, пак не сте пропуснали толкова много.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3019 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.