Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Trick r' Treat (2008) (ревю) - Майкъл Дохърти, Драма, Комедия, Ужаси, Алберто Гизи, Ана Пакуин, Брайън Кокс, Брет Кели, Брит МакКил
Trick r' Treat (2008)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 22 октомври 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Trick r' Treat" се предвкусваше като бонбон навръх Хелоуин. При това не толкова заради някакви особено гръмки претенции - просто режисьорският дебют на сценариста на втория "X-Men" и последния "Супермен" Майкъл Дохърти, който можеше да излезе дори още през 2007 г., се застоя цяла година по рафтовете преди да се появи на екран, и, естествено, като всяко нещо толкова дълго покрито, привлече не един и два любопитни погледа. А като добавим и съвсем сносния и доста актуален актьорски състав, заедно с обещанието за страшна приказка в традицията на Деня на Вси Светии, то очакванията съвсем не бяха толкова ниски.

Както в крайна сметка се оказа - чакането все пак си заслужаваше, или поне почти. С уговорката, че това "почти" всъщност засяга един доста възлов за филмите на ужасите момент - а именно, лентата реално няма с какво да те уплаши. И доколкото малко кръвчица никога не е излишна в тази насока, то напрежението при "Trick r' Treat" остава общо взето около кота нула. Това обаче не я прави автоматично досадна за зяпане лента.

Фактически, Дохърти се опитал да вплете в едно общо четири от класическите истории, витаещи около празника, и като цяло се е справил доста прилично с начинанието. Макар че действието прескача напред и назад в няколко отделни епизода, логиката му в крайна сметка се схваща, и въпреки че свързващото звено се оказва не особено вдъхновено (или вдъхновяващо), а поуката - още по-обикновена - то духът на Хелоуин се усеща. Разбира се, както може да се очаква, когато няколко истории трябва да бъдат събрани в по-малко от час и половина, то е за сметка на тяхната детайлност, и отделните части са сведени до най-ключовите си моменти, но пък известната повърхностност се компенсира отчасти от чудесното визуално оформление, което сякаш издиша леко на едно единствено място - при върколаците - а и от факта, че от приказката с елементи на ужас все пак не се очаква да прерасне в дълбока психодрама.

Както стана дума, актьорският състав е доста актуален, а и многоброен, предвид наличието на несвързани директно епизоди - като де факто не могат да се отличат някакви особено впечатляващи изпълнения от гледна точка и краткото присъствието на отделните персонажи на екрана. От друга страна, разбира се, появата на добре познати лица като Тамо Пеникет, Лезли Биб, Ана Пакуин или Дилън Бейкър, за кратко или не толкова, е най-малкото показателна за относително високия бюджет, а в следствие - и нелошите качества на "Trick r' Treat" като хелоуинска лента.

А и в крайна сметка, Вси Светии предстоят след броени дни, и лентата ще бъде актуална поне за известно време. И макар че едва ли бих я препоръчал особено горещо извън контекста на празника, би могла да се види - освен ако, разбира се, не търсите наистина страшен филм, когато за съжаление ще ви се наложи да се ориентирате към друго заглавие. Но в противен случай, било то като разнообразие, или просто подходящ фон в духа на празника, филмът далеч не е най-лошият избор, на който можете да попаднете.


Допадна ли ви този материал? (1) (0) 3293 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.