Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Къде са ми детските филмчета: "Кро" (ревю) - Боб Ричърдсън, Лари Суерлъв, Либи Хинсън, Синди Макай, Анимация, Образователен, Джим Къмингс, Джъси
Къде са ми детските филмчета: "Кро"

Поредици: Къде са ми детските филмчета?

Автор: Иван Ж. Атанасов, неделя, 18 октомври 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Дори в страната на неограничените невъзможности, както напоследък започнаха да наричат САЩ, навремето се правеха доста възможни за гледане филмчета. Все пак голяма част от тях не успяваха да добият популярност, по неизвестни причини. Полу-образователното, полу-забавно семейно такова "Кро" е ярък пример за това. Европеецът би казал, че образователната част натежава прекалено много на презокеанския потребител, и навярно би бил прав, но факт е, че приключенията на младия кроманьон и неандерталското му племе така и не се задържа на екран за повече от два сезона.

Нова телевизия, докато беше още млада, комай удари бинго с него. "Кро" се хареса както на децата, така и на част от родителите и без съмнение се следеше с нелош интерес. И неслучайно. От една страна изключително симпатичните образи на Ог, Гог, Боб и Нанди с готините им лафове, забавно поведение и доста препратки към модерния семеен живот се харесваха на по-възрастните зрители, "принудени" да зяпат детско филмче, а симпатичните мамути и главен герой грабваха децата.

А всъщност имаше и полза от него, което като че ли е най-хубавото. Всеки епизод беше посветен научен факт, например за лоста, триенето, или вибрациите, колелото и т.н. обикновено свързан с някой забавен проблем на главните герои. Дали ще е контузията на Фил, или пък измерването на количеството гадост за зимата – винаги поднесено с подходящия стил и всъщност по много запомнящ се начин. Ако това може да се приеме за атестат, все още на спанака нерядко чувам да му казват "зелена гадост".

Основните герои имат различни качества, някои, от които не се забелязват толкова лесно. Кро – напълно еволюиралия единадесет годишен кроманьон, например, съвсем очевидно е интелигентен, което се оказва достатъчна причина, често да дразни племето. Ог пък, въпреки че като цяло доста се перчи, води хората си добре, а и дава наченки на интелект. По реда на еволюцията следва Гог, който често влиза в ролята на преводач на Боб – най-малко еволюиралият от групата, който обаче свири великолепно на флейта, а пък и служи на всички експерименти спретвани от Ог и Боб. И естествено Нанди, чиято роля е да готви зелена гадост.

В ролята на разказвач и един от централните персонажи влиза Фил – мамут открит от Майк и доктор Сесилия мамут, който удивително добре се вписва в двадесети век. Измежду мамутите, които са и по-интелигентните същества в Луливил, по-забележителни са приятелите на Кро – Пака, млада и доста неконсервативна симпатична пухкавелка, както и Ивана – най-интелигентната в мамутското стадо, която често учи Кро на нови неща и още по-често използва Фил за експериментите си. По правило много напреднали и доста забавно реализирани с камъни, пръти и въжета.

Има и няколко врагове, като вълците или Селин – съблезъба тигрица, които тормозят нашите герои и подхранват изобретателната им натура, както и братята мамути Моджо и Ърл, постоянно настояващи хората да се изселят и търсещи причина да наложат мнението си на водачката на мамутите - Есмералда. На която никой не и пречи, стига да не я отвлича от къдренето, танците или някоя друга подобна дейност.

Всичките тези симпатични персонажи, забъркани в изключително забавни случки няма как да не пожънат успех. Но очевидно не е било достатъчно за продължаването след втори сезон, което колкото и алогично да е, може и да е плюс, всички знаем че прекаленото проточване във времето често има отрицателен ефект, а така поне ни остава леко съжаление и много хубави спомени от детството с "Кро".


Допадна ли ви този материал? (8) (0) 6355 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.