Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Supernatural: 5.02 "Good God, Y'All" (ревю) - Ерик Крипке, Драма, Мистика, Приключенски, Сериали, Ужаси, Алона Тал, Джаред Падалецки, Дженсън Екъл
Supernatural: 5.02 "Good God, Y'All"

Поредици: "Свръхестествено", сезон V

Автор: Ангел Генчев, вторник, 22 септември 2009.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Внимание! Настоящият материал съдържа спойлери.

"Свръхестествено" не просто се завърна - направи го с гръм и трясък. "Sympathy for the Devil" оправда по безпрекословен начин възможните очаквания на и без това измъчените от чакане свои почитатели още с първите трели на убер-класиците от земята на кенгурата, иначе казано - AC/DC, и поне за четиридесет минути ги запрати директно насред Апокалипсиса. Пък било то и по-скоро в окото на бурята. И да кажа, че не съм очаквал да бъде последван моментално от меко казано неубедителен епизод би било твърде малко. Всъщност, по никакъв начин не ми бе минавало през главата дори като евентуална възможност, макар че именно тези прескачания са добре познатата стара болка на цялата поредица - както в началото, така и до ден днешен.

Добре - печатите бидоха строшени, Сатаната е на свобода, Страшният съд е на дневен ред, а той както добре знаем върви в пакет с четирите си Конника. И нямаше нищо по-естествено от това първият от тях да си покаже рогата, както можем да очакваме и останалите трима да го направят в най-скоро време. В интерес на истината, "Good God, Y'all" имаше и своите попадения, но пък представянето на Война, с изключение на червения мустанг, си остана определено разочароващо - имитация на масово обладаване от демони в поредното анонимно градче нейде из дълбоката американска провинция просто не се връзва с амплоато на единия от вестителите на залеза на човечеството. Да не говорим, че работата с пръстена, както и работата с амулета, всъщност, си беше с две думи пълна боза.

Фактически, целият епизод имаше не повече от пет силни минути, и то в началото и на самия финал - в първия случай благодарение на Боби, накрая - заради раздялата на братята Уинчестър, и то от гледна точка развитието на сюжета. И колкото и да го въртим и сучем, интродукцията на Форинър се оказа доста изчерпателна - "It was a monday, just like any other day...". Само дето беше четвъртък вечер. Реално вече бяхме пределно наясно, че Кастиел не е новият любимец на Рая, а беше и твърде лесно да се предугади, че в повторната му поява Пръстът е Господен - още повече, че си го знаем - сиреч сюрпризът клони към отрицателен. Малко по-изненадваща бе повторната поява на Руфъс, Елън и Джо след около два сезона отсъствие, но пък както си е казал народа - със стари курви нов бардак не се прави, и присъствието им бе общо взето символично, колкото да ни напомни, че и ловците вече масово са под пара. Което, отново, не изненадва особено.

Въобще, действието остана заковано на място, а само дузина добри лафове епизод не правят дори в "Свръхестествено" - или, както вметна Боби, "When you find God, tell him to send legs.". Моля. И нека се надяваме, че този сезон сериите, които при добро желание биха получили оценка около четири на релси, ще са повече изключение, отколкото правило - все пак, това е вероятно и последната година на поредицата. Е, поне предварително, за идния "Free to Be You and Me", който изглежда ще се съсредоточи повече върху Сам и Кас и ще се завърне към главната сюжетна линия, има добри перспективи. Дали след подобно аварийно приземяване обаче няма да си останем само с тях не смея да предполагам - сериалът има навика да изненадва, но за съжаление невинаги по приятен начин.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 4748 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.