Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Алън Кол и Крис Бънч: "Флотът на прокълнатите" (ревю) - Алън Кол, Крис Бънч, Научна фантастика, Приключенска фантастика, "Fleet of the Damned", Американска
Алън Кол и Крис Бънч: "Флотът на прокълнатите"

Поредици: "Стен"; Избрана световна фантастика

Автор: Иван Ж. Атанасов, неделя, 23 август 2009.

Публикувано в Статии :: Литература; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Когато в предишните материали за поредицата "Стен" на Алън Кол и Крис Бънч споменавах, че най-доброто предстои не се шегувах. И ето го и него – арката между "Флотът на прокълнатите" и "Отмъщението на прокълнатите" без съмнение е може би върха във всичките осем книги – като динамика, като разнообразие на историята, сюжета, дори героите ако щете. Всичко това поднесено във стилна опаковка, солидна предистория и наистина много, много екшън.

Стен и Алекс Килгър се пренасят в космоса. Вече като флотски офицери попадат в най-зле управляваната база на флота при командващ малоумник. И тъй началните условия за една заплетена история в най-добрите традиции на военната фантастика са изпълнени. Още по-доброто обаче е как са изпълнени – с великолепен размах на въображението, обрати, които читателя много трудно, да не кажа невъзможно, би предвидил. С добър хумор и като качество и като баланс. Или изобщо с неповторимия стил на Кол и Бънч.

И в поредица като тази, когато достигнеш върха очакваш нов връх. При "Флотът на прокълнатите" това все още е вярно, за жалост към края вече като че ли авторите изневеряват на поставеното от себе си стабилно ниво на растеж. Но все пак човек стигнал почти до края има защо да обърне внимание на всички книги от поредицата, дори само за да си обясни най-големите загадки.

Но извън тези странични размисли, можем да кажем само, че единственият проблем, ако можем така да го наречем, на четвъртата книга от "Стен" е, че е доста солидно свързана със следващата. Както смислово, така и като общо възприятие. Доколко това обаче наистина има значение зависи само от това, дали ще се потопите и в двете или не. А не се съмнявам, че който е отворил "Флотът на прокълнатите", ще обърне внимание и на "Отмъщението на прокълнатите". Така че – приятно четене!

--
Повече информация от страницата на ИК "Бард"


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3089 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.