Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Indukti - Idmen (2009) (ревю) - Метъл, Прогресив метъл, Indukti, Нови албуми
Indukti - Idmen (2009)

Автор: Ангел Генчев, четвъртък, 13 август 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Indukti - Idmen
2009, Inside Out

Line-up:
Ewa Jablonska – violin
Piotr Kocimski – guitars, saz
Maciej Jaskiewicz – guitars
Wawrzyniec Dramowicz – drums
Andrzej Kaczynski – bass

Tracklist:
1. Sansara; 2. Tusan Homichi Tuvota; 3. Sunken Bell; 4. ...And Who's the God Now?!; 5. Indukted; 6. Aemaet; 7. Nemesis Voices; 8. Ninth Wave

Полша определено се очертава като един от източниците на качествена тежка музика сред страните от бившия Източен блок. Особено пък що се отнася до прогресива - съвсем наскоро стана дума за новата тава на Riverside, а ето че и Indukti отбелязват присъствие през 2009 г., след четиригодишно очакване.

Полската банда е една от може би най-необичайните формации на съответната сцена, подвизаваща се дори без собствен вокалист - разчитайки на гостуващи изпълнители - а това звучи малко ексцентрично дори за прогресив метъла. Особено предвид, че музиката им не е изцяло инструментална. Но пък може би е доста показателно за това, което може да се очаква от тях - Индукти без никакво съмнение се нареждат сред крайните експериментатори в жанра, и въпреки че не достигат чак до онзи предел, където качеството на музиката се определя едва ли не по нотните листове и сложността на произведенията, а не от ухото на обикновения слушател, могат да бъдат най-малкото странни за слушане.

Което не ги прави обаче автоматично невъзможни за възприемане. Въпреки цялата особеност на записите си, смесването на голям набор музикални влияния, необичайни инструментални включвания, натрупването на елементи и може би идеи, поляците са откровени майстори, ако не виртуози, в това, с което се занимават, и дори когато осезаемо импровизират съумяват да изградят стройна, била тя и странна мелодия, която по един или друг начин е най-малкото интересна. Естествено, неминуемо монетата се обръща, и творчеството им остава безкрайно далеч от това, което би заангажирало вниманието на голямата част от почитателите на музиката като цяло.

При все това обаче, експериментът с експеримента на полската група си заслужава - далеч няма да допадне всекиму, но при онези с вкус към прогресивното вероятността не е толкова малка. Което изглежда и за тях е достатъчно, за да продължи проектът да се движи напред.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 2468 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.