Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Steel Panther - Feel the Steel (2009) (ревю) - Глем метъл, Комедиен метъл, Хеви метъл, Steel Panther, Нови албуми
Steel Panther - Feel the Steel (2009)

Автор: Ангел Генчев, събота, 18 юли 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Steel Panther - Feel the Steel
2009, Universal

Line-up:
- Michael Starr - vocals
- Satchel - guitars, back vocals
- Lexxi Foxxx - bass, back vocals
- Stix Zadinia - drums, back vocals

Tracklist:
1. Death To All But Metal; 2. Asian Hooker (feat. Corey Taylor); 3. Community Property; 4. Eyes Of A Panther; 5. Fat Girl (Thar She Blows); 6. Eatin' Ain't Cheatin'; 7. Party All Day (Fuck All Night); 8. Turn Out The Lights (feat. M. Shadows); 9. Stripper Girl; 10. The Shocker; 11. Girl From Oklahoma; 12. Hell's On Fire

Комедийният метъл не е съвсем ново явление. Италианците от Наноуор са един от най-светлите примери от настоящето, но пък трябва да се признае на Стийл Пантър, че не им отстъпват особено по кой да е параграф.

Може би не си спомняте осемдесетте - всъщност и аз не си ги спомням особено, по обясними причини, но пък тези факти са достатъчно известни - когато хард рокът и особено вече надигащият глава хеви метъл се намират едва ли не за сатанински изчадия, изконно свързани с шокиращи неща като секс и наркотици, пропагандирани с някакъв небивал размах. От днешна гледна точка е пределно ясно, че подобни неща са откровени щуротии, и групи като Кис или УАСП са безкрайно далеч от какъвто и да е потрес - но пък малко смях на гърба на тогавашните виждания с нищо не пречи.

Тук някъде се помещават и Стийл Пантър. Крещящата романтика на парчета като "Asian Hooker", "Party All Day (Fuck All Night)" или "Stripper Girl" е толкова очеизвадна, че вероятно би трябвало да върви с опаковка пеницилин. По-важното обаче е, че момчетата от Лос Анджелис дори го умеят - не просто текстовете им са перфектни за саундтрак на Саут Парк, но и самата музика, класическо осемдесетарско хеви, е на ниво. За което със сигурност говори и фактът, че все пак се издават от Юнивърсъл, а настоящият им албум е четвърти за осем години - съвсем стабилно постижение.

Разбира се, не могат да се обвинят в прекалена оригиналност - най-малкото канона, който пародират, не го позволява - но "Feel the Steel" е доста разчупен и изключително слушаем албум, като за пълен контакт в пакет идват дори абсолютно неизбежните балади. Които може би не бихте искали да пуснете на по-крехката си половинка, особено ако е наистина нежна, но пък калифорнийците се представят чудесно на купон, а най-лошия случай остава да им се наслаждавате с бира в ръка. Така че - приятно слушане.


Допадна ли ви този материал? (6) (0) 2936 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.