Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Ghosts of Girlfriends Past (2009) (ревю) - Марк Уотърс, Джон Лукас, Скот Мур, Комедия, Романтика, Ан Арчър, Брекин Майер, Дженифър Гарнър, Ема
Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Автор: Ангел Генчев, петък, 10 юли 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Призраци на бивши гаджета (2009)

Там, където Чарлз Дикенс се пресича с романтичната комедия, може да бъде намерена и поредната лятна лента - "Призраци на бивши гаджета". Би било хубаво, ако беше и истина. Друг е въпросът, че от британския класик са останали само призраците, докато всичко останало е в познатия калъп, но все пак не може да не дадем една червена точка на сценаристи и режисьор за горе-долу оригиналната идея, разграничаваща тази от масата розово-забавни ленти, върлуващи особено през настоящия сезон.

Съвсем, съвсем накратко, заклетият ерген Конър, помежду другото и отявлен женкар, за капак ограден от безкрайна върволица красиви жени, бидейки фотограф, е изправен пред предизвикателството да отрече собствения си брат от предстоящия му брак, който според него си е живо бракуване и отявлена грешка. В процеса на цялата работа обаче, нещата се обръщат с хастара навън, и именно нему се налага да направи преоценка на разхайтеното си минало, с всичките му недоразумения, и да достигне до изконните истини на взаимната отдаденост, съвместното щастие, истинската любов и прочие, и прочие. Където се включват и трите призрака.

Всъщност, тази комедия като че ли трябваше да излезе по Коледа - атмосферата не е чак толкова подходяща, но паралелът щеше да е по-осезаем. А предвид че нито е безкрайно забавна, нито с нещо по-романтична от обичайното, това може би щеше да бъде в нейна полза. Иначе филмът не е лош, всичко му е на място, но няма и какво специално да предложи - всичко в него вече сме го гледали. В интерес на истината, дори заигравката с "Коледна песен" е една от прекомерно често срещаните на екрана.

И лицата не представляват изненада. Матю МакКонъхи и Дженифър Гарнър са актьори твърде опитни в романтичните комедии, като свежият, или по-скоро отлежал полъх идва от страна на заслужилия ветеран Майкъл Дъглас, който като че ли отдавна се чувства по-удобно в поддържащи, отколкото в главни роли. Но дори и кастингът и неговото представяне не са особено трогващи, и както всички останали съставни елементи на "Призраци на бивши гаджета" заслужават средна към прилична оценка.

С други думи, лентата на създателите на "Последен ергенски запой" не е нещо специално, на което да заведете по-добрата си половинка, въпреки отделните удачни попадения. Въобще, думата е средняшки - незабележителен и доволно тривиален - като може би е жалко, че поне сравнително оригиналната идея реално не спомага с нищо. Но, колкото - толкова - ако ви се губи време, върши идеална работа, едва ли ще остави тълпи разочаровани зрители след себе си. Няма да се намерят обаче и особено очаровани.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3199 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.