Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Transformers: Revenge of the Fallen (2009) (ревю) - Майкъл Бей, Алекс Куртцман, Ерън Крюгер, Роберто Орки, Анимация, Екшън, Америка Оливо, Джон Туртуро,
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Поредици: Оскари 2010

Автор: Ангел Генчев, сряда, 24 юни 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Трансформърс: Отмъщението (2009)

Първият "Трансформърс" беше наистина очарователна лятна лента - напълно лишен от смисъл, но пък за сметка на това препълнен с екшън, още екшън, малко екшън, за да не останем капо, и чат-пат по някой комичен момент, колкото за запълване на дупките. Точно две години по-късно, с точност до около седмица, Майкъл Бей, Роберто Орки и компания ни сервират мот-а-мо същото представление, със съвсем малки, направо козметични промени, и - напълно естествено - със същия успех.

Следва, разбира се, да отбележа, че ако не ви е харесал първия филм, то и "Отмъщението" няма никакъв шанс. Аз самият не съм особен почитател на онези, при които се забавлява единствено окото, но все пак трябва да призная, че зрелището тук е твърде пищно, за да бъде нещо друго освен впечатляващо, и на практика дори само то е достатъчно, за да се задоволят всякакви кино-пориви.

Що се отнася до сюжета... Какъв сюжет, всъщност? Такъв се развива колкото лентата да има някаква груба последователност, а цялата фабула се изчерпва от заглавието, като изключим дребните подробности - след триумфа над Метатрон, аутоботите си сътрудничат с официалните власти, докато десептиконите кроят планове за отмъщение. В основата на което ще застанат Старскрийм, за когото знаем, че оцеля, заради финала на предшестващата лента, както и парченцето от Искрата, за което също знаем, че остана у Сам.

И от този момент нататък остава единствено да се отпуснем на стола с пуканки в ръка и да се позабавляваме. Перфектен CGI, почти неспирен, експлозивен екшън, не един и два готини лафа, добър саундтрак, предостатъчно комедия, а мъжката половина ще има удоволствието дори да се наслади на постоянно лансираната напоследък за най-гореща мадама Мегън Фокс, тук-там в достатъчно оскъдни одежди. И естествено, много барут, ефектни взривове, скоростни преследвания, и гигантски количества вторични суровини - малко измамно, поради щото все пак всичко е анимирано. А допълнителни неща като актьорска игра и тъй нататък е излишно да се отбелязват, тъй като не блестят с нищо, но са напълно достатъчни за целите на "Трансформърс: Отмъщението".

Или, в резюме, ще завърша с нещо, което вече споменах - допаднала ли ви е първата част, тази ще ви достави минимум същото удовлетворение, дори бих казал, че е малко по-комична - в добрия смисъл на думата. Ако не е така, обаче, по-добре не си правете разходката до киносалона, тъй като нищо не се е променило. А в частния трети случай, ако по неведоми причини въобще не сте гледали "Трансформърс", все пак, няма защо да не опитате - лентата е може би най-добрия екшън, излизал досега през 2009 г., и то далеч пред останалите претенденти със звучни имена. Което никак не е малко.


Допадна ли ви този материал? (13) (4) 3502 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (7) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.