Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Suffocation - Blood Oath (2009) (ревю) - Дет метъл, Техничен дет метъл, Suffocation, Нови албуми
Suffocation - Blood Oath (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, четвъртък, 18 юни 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Suffocation - Blood Oath
Nuclear Blast, 2009

Line-up:
- Frank Mullen – vocals
- Terrance Hobbs – guitars
- Guy Marchais – guitars
- Derek Boyer – bass
- Mike Smith – drums

Tracklist:
1. Blood Oath; 2. Dismal Dream; 3. Pray for Forgiveness; 4. Images of Purgatory; 5. Cataclysmic Purification; 6. Mental Hemorrhage; 7. Come Hell or High Priest; 8. Undeserving; 9. Provoking the Disturbed; 10. Marital Decimation

Ако говорим за екстремното в музиката, няма как да не се присетим за дет метъла. Ако пък човек се замисли за него, в главата му няма как да не се появи бруталния и техничен такъв. А в този случай имената не са много. Едно от най-известните, обаче, е Suffocation. И следвайки тази поредица от разсъждения бихме могли да стигнем до извода, че новият албум на нюйоркската банда определено е едно от основните събития на музикалната сцена за годината.

Двадесет години история, шест студийни албума и много, много бруталност и първична енергия. Жанрът може да остарява, групите да заприличват на чичковци, дядовци или направо древни антики, но музиката си остава все така привлекателна с агресията и излъчването си. С мощта, инструменталното съвършенство и привлекателността, накарала вече поколения да се потапят в едно от най-екстремните течения във вокално-инструменталното изкуство.

"Blood Oath" се характеризира с всичко онова, което ни караше да харесваме Suffocation и преди. Макар че това означава, че музиката им като че не е мръднала много от последния път. Но поне можем да се успокоим, че това значи, че не отиват в грешната посока на безумните инструменти. От друга страна, пък, може да се тълкува и по друг начин - рифовете май сме ги чували, вокала - също, а барабаните са от класически - по-класически за стила.

Ако оставим шегата настрана - макар че не измислят топлата вода, Suffocation си остават разпознаваеми, музиката е достатъчно оригинална, едновременно с това носеща печата на бандата и стила и всяка песен е пример за това как се прави дет метъл - или поне как би трябвало да се прави. С думи прости, американците ни показват съвършенство. Правят го от откриващата технично-брутална песен, през следващите изграждащи атмосфера, наситени с първична агресия парчета, та чак до последното.

Парчетата едновременно изобилстват от китарна техника и са напълно слушаеми, достатъчно мелодични и не дразнят слуха, както това правят някои други банди. Така че цялостното впечатление от албума е добро, и ако трябва да отправим сериозна критика, извън шегаджийските подмятания, че това вече сме го чували, то бихме могли да кажем, че някои от парчетата, макар че сами по себе си са достатъчно добри, някак не се връзват с цялостното звучене на тавата.

Или в заключение - чудесен албум, на велика банда. Тоест, задължително за слушане поне от почитателите на жанра и групата. Колкото до останалите - е в крайна сметка екстремните стилове никога не са се харесвали извън аудиторията си. И макар "Blood Oath" да може да се стори на някой малко шаблонен, бих казал, че е трудно да говориш за шаблон, когато иде реч за една от групите, които са проправяли пътя на стила през годините. Така че - приятно слушане.


Допадна ли ви този материал? (5) (1) 3499 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.