Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Plants vs. Zombies (ревю) - PopCap Games, Аркадни игри, Tower Defense, Компютърни игри
Plants vs. Zombies

Поредици: Зарибявки за свободното време

Автор: Димитър Грозданов, сряда, 20 май 2009.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Plants vs. Zombies e едно от най-свежите неща, които съм играл от излизането на World of Goo насам. PopCap Games са подходили към една класическа формула, с много въображение, оригиналност и стил, поръсили са обилно с подправки, добавили са множество странични залъгалки, за да ни сервират едно заглавие, колкото семпло в контрола и начина си на игра, толкова разнообразно и интересно от към съдържание и предизвикателство.

Малко предистория на епичния конфликт между цветята и немъртвите. В един слънчев ден зомбитата се събират и решават да нападнат къщата ви с цел, ако нямате нищо против, да изядат мозъка ви. Вие обаче, по обясними причини, имате нещо против, за това избирате ливадата пред дома си като основна точка за защита на аргументите си. Арсеналът ви се състои от близо петдесет различни вида растения, до едно крайно резервирани и агресивни към немъртвите. Сред тях има експлодиращи картофи, нервни чушки, зелки катапулти, гъби хипари, чесън с висше образование по математика и прочие, и прочие. Срещу тях се изправят зомбита, зомбита с пътен конус, зомбита с кофа, зомбита футболисти, зомбита с балон, зомбита гмуркачи, зомбита с делфини, които също са зомбита – хващате идеята. Накрая ще се срещнете и големия бос, кръстен, разбира се, Зомбос.

Чувството за хумор, вложено в играта, е уникално. Описанията както на вашите собствени растения, така и на противниковите зомбита (и особено техните писма) в Алманаха на играта, са нещо, което просто трябва да се види и ще ви докарват колики в стомаха до късно вечерта. Същото може да се каже за ненормалния ви съсед, който помага ту на вас, ту на зомбитата, тук-там ви предлага алъш-вериш и полезни съвети.

В основния си Adventure режим „Plants vs. Zombies” е чистокръвен Tower Defence. Играта е много семпла и лесна за усвояване. Игровото пространство е разделено на квадрати, във всеки от които можете да поставите цвете. Семената за цветята се купуват със слънца, които събирате от други растения (слънчогледи, гъби и т.н.) или чакайки ги да паднат от небето, когато е ден. Хватката обаче е, че с напредването в нивата се сменят ден и нощ, променя се терена, на който водите битката (ливада, покрив, заден двор с басейн и т.н.), атмосферните условия, но най-вече – срещате различни врагове. Различните фактори ви карат да търсите нови и нови начини за комбинация между растенията, тяхното нареждане по картата, за да може да се справите с инвазията от немъртви. В играта скука няма, защото няма време за нея – динамиката се увеличава поетапно, зобмитата хитреят, а вие сте постоянно в движение. Въпреки това, всичко остава просто до гениалност и на вас ви остава единствено да се наслаждавате на кефа от играта, сладките цветя и недотам сладките немъртви.

След като напреднете в Adventure режима, в основното меню ще се отключат още цели четири режима – Minigames, Puzzle, Survival, Zen Garden, като и още няколко екстри, които ще оставя на вас да откриете. Всичко това позволява на играта да предлага огромни възможности за преиграване и не бихте съжалили за нея дори ако решите да си я купите, вместо да я дръпнете нелегално. Създателите наистина са вложили много детайл и старание, за да направят “Plants vs. Zombies” едно пълноценно изживяване, което със сигурност няма да ви остави разочаровани.

Графиката и звукът няма да ви хвърлят в джаза със ефекти и класа и малко напомнят игрите в ICQ. Визията обаче е стилна и радва окото, мелодиите са разнообразни и оригинални, вписвайки се перфектно в шарената и весела атмосфера. Зомбитата пък щастливо подмятат реплики (най-вече “Braaains”) от време на време, растенията също издават странни и забавни звуци. По този параграф забележките са излишни.

Ако трябва да се посочи някакъв недостатък, това е липсата на мултиплеър, но той трудно би си намерил място в играта.

Всички фенове на класически залъгалки от рода на Zuma и изобщо почитателите на игри, чиято единствена цел е да носят едно разпускащо душата удоволствие, със сигурност ще се чувстват в свои води с тази игра. Играта е действително универсална и би допаднала на всеки, който и даде шанс. Трябва обаче да се има предвид, че “Plants vs. Zombies” води до пристрастяване и не се препоръчва в сесийно и работно време. Приятна игра!


Допадна ли ви този материал? (37) (3) 9296 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (21) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.