Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: 3D кино: "My Bloody Valentine 3D" (2009) (ревю) - Патрик Лусие, Зейн Смит, Тод Фармър, Трилър, Ужаси, Бетси Ру, Джейми Кинг, Дженсън Екълс, Еди Гатеги
3D кино: "My Bloody Valentine 3D" (2009)

Автор: Димитър Грозданов, събота, 02 май 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

"Кървавият Свети Валентин" 3D

Колегата Ангел Генчев вече ви запозна с качествата на „Моят кървав Свети Валентин” в статията си от преди няколко месеца. Официалната премиера у нас, уви, се забави доста – Кино Арена прожектира филма едва от седмица. Ще ви запозная с впечатленията си тъкмо от триизмерната версия на филма, за да прецените сами заслужава ли си да дадете 12 лева за стоте минути кинематографично удоволствие, което може би вече сте видели.

Ангел е много прав, определяйки филма като по-скоро добро попадение. Казано в прав текст – достатъчно кървав, без да е съвсем противен, с хубави ефекти и добре подбран актьорски състав. Също така малко, но не дразнещо, глупав – все пак, ако хората в тия филми се уповаваха на инстинкт за оцеляване и здрав разум, нямаше да са ужаси. 3D версията обаче добавя към изживяването и вдига градуса на филма като цяло.

„Моят кървав Свети Валентин” определено не е пикът на триизмерните ефекти – късометражните анимации, които обикновено се прожектират в салоните са значително по-експлозивни. Трябва да се има предвид обаче, че тук си говорим за лента с продължителност над час и половина и ако бяха приложени идентични похвати, вероятно щяхме да излезем с размътено зрение и неприлично главоболие.

В никакъв случай обаче 3D елементите не са кът. Към вас ще хвърчат куршуми, кирки, вътрешности, които дори и да не ви стреснат, най-малкото ще предизвика едно голямо „Уау!”. Не веднъж и два пъти мигах на парцали сред по-баталните сцени, а в един от кадрите с автомобилната катастрофа директно залегнах встрани. Страхотно е, че дори по-отегчителните моменти се превръщат в истинско удоволствие – един от героите се прицелва с пушка, а вие виждате как дулото се издига извън екрана право към вас. По-динамичните екшън сцени са още по-впечатляващи, а когато към това добавите съраунд озвучението, вероятно филмът ще ви поразтърси. Прекрасно се очертават лицата и фигурите на актьорите, като фонът е умишлено замъглен. Дженсън Екълс заслужава похвала, че дори в толкова приближен 3D кадър изглежда естествено и не преиграва.

Макар и може би да очаквах малко повече, „Моят кървав Свети Валентин” определено не разочарова и си струва парите. Не е точно нещо, което не трябва да изпускате, но ако се решите да го изгледате, няма да съжалявате. Ще предупредя все пак, че аз, като човек с леки зрителни проблеми, на моменти се чувствах леко дискомфортно и от време на време свалях очилата, за да си почина. Нищо сериозно все пак и определено не помрачи изживяването ми, но имайте все пак едно на ум.

Та, ако искате да видите хорър филмите от един нов, триизмерен ъгъл – сега имате чудесната възможност да го направите. Приятно гледане.


Допадна ли ви този материал? (9) (6) 3785 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (12) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.