Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Dark Quarterer - Symbols (2009) (ревю) - Метъл, Пауър метъл, Прогресив метъл, Хеви метъл, Dark Quarterer, Нови албуми
Dark Quarterer - Symbols (2009)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 29 април 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Dark Quarterer - Symbols
2009, My Graveyard Productions

Line-up:
Gianni Nepi - bass, vocals
Paolo Ninci - drums
Francesco Sozzi - guitars
Francesco Longhi - keyboards

Tracklist:
1. Wandering in the Dark; 2. Ides of March; 3. Pyramids of Skulls; 4. The Blind Church; 5. Shadows of the Night; 6. Crazy White Race

Какво се получава, когато събереш на едно място хеви, епичен пауър и - както обикновено - малко или повече особняшки прогресив? "Symbols", разбира се, след като за него става дума, но и по принцип музика, която не прилича съвсем на нито един от трите така ярко обособени стила. Или, с други думи - невероятно интересен, а както се оказва в случая и грабващ албум от страна на италианските ветерани Dark Quarterer.

Всъщност, макар че бандата от Апенините има двадесет и две години история, а под друго име съществува дори от 1974 г., това е едва петият и албум, и едва ли е особено известна като име. Това обаче, както често се оказва, не е абсолютно никакъв атестат за качествата на албума, който ни предлага.

По звучене, поне лично на мен, "Symbols" дори повече ми наподобява прогресив или арт-рок албумите от началото на осемдесетте - дори само с това, че близо седемдесетте му минути се съдържат във всичко на всичко шест парчета, между девет и петнадесет всяко, изпълнени с многообразни разсвирвания и теми, и гарнирани с вокал, на който не навсякъде подхожда по-тежко определение чак като метъл. Макар че той варира от продран рев, през речетатив и напълно чисти пасажи с различна височина и мощ, та чак до фалцет в зависимост от настоящата тема, в наистина впечатляващ диапазон.

Може би очаквано вече на фона на това, спокойно може да се каже, че нито един елемент или инструмент, в това число вокала, при всичките му достойнства, не взема превес над останалите. Точно обратното, те се сливат, вплитат един в друг, разменят местата на си на преден план, или пък на фон. Но всички до един са на определено високо ниво. А някъде между тях дори се намесват по-външни допълнения, като пиано, джазирани мелодии, дори нещо, което струва ми се бяха фанфари.

С няколко думи, "Symbols" е много трудно да се опише като албум, тъй като по-скоро представлява цялостно произведение на музикалното изкуство - именно причината, поради която споменах и арт-течението. Дори, подобно на онези групи, изисква отчасти и определено настроение. При все това, ако сте любители на малко по-тежката, но не свръхтежка музика, ще бъде истинско престъпление да пропуснете да го чуете поне веднъж. А поне аз с нетърпение ще чакам, дори и да отнеме отново още няколко години, италианците да пуснат нова тава.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3458 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.