Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lion's Share - Dark Hours (2009) (ревю) - Метъл, Хеви метъл, Lion's Share, Нови албуми
Lion's Share - Dark Hours (2009)

Автор: Ангел Генчев, неделя, 26 април 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Lion's Share - Dark Hours
2009, Century Media

Line-up:
- Lars Chriss - guitar
- Sampo Axelsson - bass
- Patrik Johansson - vocals

Tracklist:
1. Judas Must Die; 2. Phantom Rider; 3. Demon in Your Mind; 4. Heavy Cross to Bear; 5. The Bottomless Pit; 6. Full Metal Jacket; 7. The Presidio 27; 8. Barker Ranch; 9. Napalm Nights; 10. Space Scam; 11. Behind the Curtain

Класическото хеви едва ли ще остане без почва сред любителите на по-тежката музика, независимо колко нови и интересни като концепция банди, дори цели стилове се появяват - традицията си е традиция, ако ще да няма много поле за експеримент, и стига да е изпълнено на добро ниво, то ще се намери кой да го чуе.

Като илюстрация на това, идва новият албум на шведите от Lion's Share - "Dark Hours". Макар и не особено познати като име, скандинавците имат близо петнадесет години опит и история зад гърба си, това е шестата им тава, и дори и да са далеч от първото име, което би изникнало при желание да послушаш нещо по-здраво, издържано по всички канони на изкуството, всъщност притежават необходимите качества до едно. При това и в музикално, и във вокално отношение - между другото, като глас Патрик Йохансон донякъде наподобява Дио, донякъде Тони Мартин, което може би ще бъде интересно на почитателите на по-късните години на Блек Сабат.

Иначе, от 1995 година насам, ако решите да преслушвате и по-старите им албуми, Lion's Share не са еволюирали особено, освен може би известно втвърдяване на звука в по-късно време, което - както се оказва - им приляга. Тук може би бих могъл да приложа и един широк списък сравнения с други, по-известни банди, на които приличат малко или повече, но струва ми се, че ако сте чували поне пет различни групи, свирещи хеви, то ще имате поне обща представа какво да очаквате.

Тази привидна липса на идентичност обаче далеч не означава поредната досадна, стереотипна тава. Тъкмо обратното - да, шведите определено не са нищо качествено ново под заревото на метъла, но за сметка на това новият им албум е доста разнообразен, а в цялото си разнообразие дори и майсторски изпълнен. И ако забравите за момент за паралелите и сравненията, ще откриете, че има немалко какво да чуете в него. Допълнително е и доста смислен, полуконцептуален, разглеждайки шейсетте години на миналия век от тъмната им страна - голямото политиканство, Виетнамската война, комунизма - без да тълкуваме гледни точки, нито качеството на стихоплетството, немалка част от известните произведения на хевито са всъщност доста отвлечени или въобще безсмислени. Това е частен аспект, разбира се, ако се интересувате и от текстовете.

Въобще, в резюме, стига да сте в нужното настроение и да не ви се посяга към до болка познатите имена и мелодии, новият албум на Lion's Share може да ви достави точно нужната доза относително разнообразие. Дали ще влезе в музикалната ви колекция, разбира се, не мога да гарантирам - това зависи от личния вкус - но поне изслушване определено заслужава.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 2945 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.