Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: X-Men Origins: Wolverine (2009) (ревю) - Гавин Худ, Дейвид Беньоф, Екшън, Научна фантастика, Даниел Хени, Доминик Монахан, Кевин Дюранд, Лив
X-Men Origins: Wolverine (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, четвъртък, 23 април 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

X-мен Началото: Върколак (2009)

Добрият брат, лошият брат, или иначе казано поредната вечна история. Накратко - новият „X-мен” може и да не притежава най-оригиналния сценарий, дълбок смисъл и прочее, обаче има едно никак не лошо качество - забавлява. А пролетта е за това, в крайна сметка – да живнем малко с доста екшън, щипка свеж хумор и много, много зрелище на екрана.

Чудно ми е как в Холивуд успяват с що годе еднакви каскади, ефекти и дори сюжет да успеят да направят нещо хващащо окото. Е, от време на време им се получава, и „Върколак” го доказва. Както подсказва заглавието – сюжета ни връща в началото. Което само по себе си е любопитно. Положителните страни са същите като и на останалите ленти от поредицата – добър екшън, при това в огромни количества, а колкото до актьорската игра – то и без нея минава, и без това не се забелязва.

В допълнение можем да споменем, че ефектите са наистина добри, а музиката нагнетява напрежението по идеален начин, когато това се изисква. Всъщност не отдадохме достатъчно чест на каста - в сцените, където няма някаква патаклама или някой експеримент, актьорите като цяло се справят доста добре за екшън. А хуморът, макар че бих предпочел да не е събран в няколко разпилени реплики, определено успя да ме накара да се усмихна. Задача, с която дори някои хитови холивудски комедии не се справят особено добре.

Все пак негативното си остава, а именно, че филмът е абсолютна дъвка за окото. Или пържен въздух – както предпочитате. Все пак си мисля, че доброто забавление може и би трябвало да е гарнирано с поне още нещо. Но какво пък – в крайна сметка, ако чак толкова ви се търси смисъла на съществуването, на живота, на вселената или на всичко останало, предполагам можете да го намерите и в рецепта за пържени картофи. Със същия успех бихте могли да го откриете и тук. Е, ако изключим вечни и протрити като хипарски дънки теми за доброто и злото. Което при това е малко размито, и съвсем не толкоз основно.

Ако трябва да се направи сравнение с предишни ленти, което като че ли е добра идея, макар далеч да не е неизбежно, както обикновено твърдим, бих казал, че „Началото” не е нито по-лош, нито по-добър от тях. Което всъщност се явява и плюс, защото, макар и да не изненадва, се съмнявам, че може да разочарова някой от феновете на жанра. Или дори и случайния зрител, освен ако не е живял в дупка, без радио и телевизия, в последните години и си няма и идея за какво иде реч.

Или в резюме – лентата си заслужава, ако ви се гледа нещо, което да не ангажира сивото ви вещество прекалено много, и да ви забавлява. Ако ли пък не – е тогава защото изобщо бихте се заинтересували от заглавие от „X-мен” поредицата?


Допадна ли ви този материал? (6) (1) 3683 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (6) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.