Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: 17 Again (2009) (ревю) - Бър Стиърс, Джейсън Филарди, Комедия, Алисън Милър, Зак Ефрън, Лесли Ман, Матю Пери, Мишел Трахтенбе
17 Again (2009)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 22 април 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Отново на 17 (2009)

Едно житейско правило не може да се отрече - колкото повече се навърта километража на годините, толкова повече нещата се променят и най-вече отдалечават от това, което си си представял за живота нататък, когато си бил на седемнадесет. А поглеждайки назад, кой ли не би искал да получи втори шанс, по възможност със сегашния си опит и акъл.

И тъкмо с този вехт мотив под мишница се подвизава и поредната лековата комедия, която - като че ли вече очаквано - оглави отвъдокеанската бокс-офис класация още в дебютната си седмица. Което съвсем не означава, че "Отново на 17" е задължително слаб филм. Нещо повече - на фона на някои от предишните подобни случаи си е направо добър, а ако трябва все пак да го извадим от уравнението, най-малкото сносен е една подходяща оценка.

Та, както стана дума, животът обикновено не се развива по плана от юношеските години, и Майк О'Донъл (Матю Пери/Зак Ефрън) е типичен пример за това - от обещаващ баскетболист на ръба на спортна стипендия, по стечение на обстоятелствата, по-точно бременността на тогавашната си приятелка, достига до обикновен продавач, баща на две деца, който за капак две десетилетия по-късно е и пред развод. И когато по случайност се превръща обратно в седемнайсетгодишното си аз, грабва ситуацията с две ръце - макар че тя съвсем не е това, което би очаквал, особено когато му се налага да взаимодейства с децата си, в гимназията, на съвсем друго ниво. Което пък ще му помогне да открие, че далеч не е бил толкова свестен родител, колкото си е мислел.

В интерес на истината, филмът има доста забавни моменти и общо взето се гледа приятно като за тийн-комедия - не е като човек да няма на какво да се засмее. Но не е и като да се превива от смях. Всъщност, толкова голямата му, или по-скоро ударна популярност ще да се дължи на Пери и Ефрън - макар че бившата и понатежала звезда от "Приятели" едва има и една дузина минути време на екрана, така че ако се надявате специално да видите нещо особено от него, по-добре недейте.

За радост на дамската аудитория, или по-точно онази и част, която още не е задминала тази толкова ключова седемнадесета годишнина, от Зак Ефрън може да се види предостатъчно - поне като присъствие, тъй като като изпълнение ролята му не е толкова различна от онази в "Училищен мюзикъл" (изключая музикалната част, разбира се), и то нито като характерни черти на героя, нито пък като качество на самата му игра. Като цяло обаче кастингът се справя доста прилично, доколкото му позволява сценария, и не може да се изтъкнат някакви особени недостатъци в това, което представя.

Друго което може да се спомене, е че саундтракът е сравнително добре подбран, и добавя още една нелоша нотка в тона на целия филм. И всъщност, като цяло, същото важи за всеки отделен елемент - освен може би известното клише, предвид че темата за размяна на телата е почти толкова стара, колкото киното въобще. Нелош филм във всяко едно отношение, и ако имате желание да загубите час и нещо без да се пренапрягате, то ще ви свърши чудесна работа. От там нататък обаче, не очаквайте нищо повече.


Допадна ли ви този материал? (8) (0) 4094 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (5) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.