Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: I love you, man (2009) (ревю) - Джон Хамбург, Лари Левин, Комедия, Романтика, Анди Самбърг, Грег Ливайн, Дж. К. Симънс, Джейми Пресл
I love you, man (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 13 април 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Обичам те, човече (2009)

При този плакат и заглавие подозирам, че не съм нито първия, нито последния, който ще си помисли, че става дума за гей романтична комедия. И в интерес на истината, въпреки че нямам нищо против хомосексуалистите, ако не беше предстоящо излизането на лентата по кината щях тактично да я подмина. Но сега се радвам, че я загледах, макар и по задължение, защото с ръка на сърцето мога да кажа, че е един от най-забавните филми, които съм гледал в последно време. А с оригиналния си сценарий пък се отличава и с известна доза уникалност, и не на последно място – името и постера толкова заблуждават, че повече няма накъде.

Малко за сюжета – Питър, сравнително успешен брокер, с нелоши успехи сред жените, предлага на красивата си приятелка брак. И проблемите започват. Не, не са свързани със самата сватба, щеше да е прекалено изтъркано. Идват от това, че всъщност приятелите на нашият герой до един са... жени. А му трябва кум. Осъзнавайки, че всъщност е пренебрегвал дружбата с мъжката половина от човечеството, Питър започва да си търси най-добър приятел. Майка му се включва и нещата се завъртат по най-забавния възможен начин. И макар всичко да започва като катастрофа, в крайна сметка точният човек се намира, при това случайно.

Всъщност до тук става дума за една малка част от сюжета. Но дори от нея си личи, че всъщност лентата е нещо между романтична и лековата комедия. И не е нито едно от двете. Колкото и да е странно, имайки предвид, че първият жанр трудно се комбинира с каквото и да било – получило се е. При това добре. Ситуациите са забавни, диалогът – оригинален, лафовете – на високо ниво. И цялостното впечатление е повече от добро, въпреки че далеч не е от комедиите, на които се смееш с глас и през сълзи - настроението бързо се повишава, на лицето ти се появява усмивка и не се маха до самия край.

Героят на Джейсън Сегал е истински брилянт. Още повече, че е изигран на подобаващото за ролята ниво. Всъщност същото важи за по-голямата част от каста, но можем да кажем, че освен мъжкото дуо, което стои адски добре на екран, играта на Рашида Джоунс в кожата на Зоуи се забелязва. Имайки предвид, че ролята е доста подобно на типичните за Дженифър Анистън ревнивки, няма как да се мине без сравнение между двете, което далеч не е в полза на звездата на „Приятели”.

Или в резюме – какво повече от това можем да искаме – забавни лафове и случки, оригинален сценарий и добра игра. Гарантирано забавление за всичките сто и пет минути. Е има какво – наистина трябваше да сложат едно по-малко заблуждаващо заглавие. Но лентата наистина си заслужава отделеното време и пари, така че освен да ви пожелая приятно гледане, не виждам какво друго остава.


Допадна ли ви този материал? (5) (0) 4738 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.