Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Herman Frank - Loyal to None (2009) (ревю) - Метъл, Хеви метъл, Herman Frank, Accept, Running Wild, Нови албуми
Herman Frank - Loyal to None (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, петък, 03 април 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Herman Frank - Loyal to None
Metal Heaven, 2009

Line-up:
Herman Frank - guitar
Jioti Parcharidis - vocals
Peter Pichl - bass
Stefan Schwarzmann - drums

Tracklist:
1. Moon II; 2. 7 Stars; 3. Father Buries Son; 4. Heal Me; 5. Hero; 6. Kill the King; 7. Down to the Valley; 8. Lord Tonight; 9. Bastard Legions; 10. Welcome to Hell

Какво по-добро за един хеви метъл албум от това да започне със зверско соло, да продължи със страхотни рифове и още сола, да има тежко звучене и да е изпипан до най-малкия детайл? Не се сещам за нищо. Бих очаквал от всяка една голяма банда, от класата на Iron Maiden, но ми беше малко трудно да повярвам на ушите си, когато чух Херман Франк да го прави в соловия си проект. Бившият китарист на Аксепт е събрал страхотни музиканти, написал е изключително добри песни, за да получи червена точка за най-добър хеви албум от началото на годината. Поне от мен.

Иначе, както се досещате, в соловия проект, естествено никой не е съвсем сам. За да излезе тавата, усилията на Херман са подкрепени от вокала на Виктъри Джиоти Парахидис, басиста на Рънинг Уайлд Питер Пичл и Щефан Шварцман на барабаните, един музикант участвал Аксепт, Рънинг Уайлд, Хелоуин и т.н. Изобщо банда, която се оказа от класа, каквато далеч няма да съжалявам да чуя и в следващи албуми. Ако има такива, разбира се.

В „Loyal to None” Херман Франк успява да миксира класически рок с типичен хеви метъл, за да се получи една изключително любопитна, оригинална и запомняща се музика. Китарата е естественото място да започнем, когато говорим за солов проект на майстор на този инструмент. Рифовете са с една дума страхотни, солата – просто перфектни, а ритъма и цялостната конструкция на песните – запомнящи се.

Барабаните от своя страна пък са едновременно незабележими, но и с адски ключова роля. Изпъкват, без да се натрапват. И с тези почти оксиморони искам да кажа, че не дразнят с прекаленото си присъствие на преден фон, но когато трябва го правят или с други думи не са просто „ударните отзад”. Нещо, което важи и за баса, в този ред на мисли. Но освен китарата, вторият наистина основен елемент на музиката в албума са вокалите.

Трудно е да изпъкнеш в един проект на китарист с цялостна философия насочена към този инструмент, когато се намираш зад микрофона. И много от най-добрите в жанра биха се провалили. Именно затова Джиоти Парахидис е истинската изненада – прави го, блести, изравнява баланса в песните, непозволявайки на струните да завладеят музиката. Ако трябва да опишем общото впечатление, което оставя всичко това можем да използваме следното сравнение: представете си Дио. Да, точно това казах. Сега добавете една по-добра, по-запомняща се китара, сложете го на една едновременно по-модерна и въпреки това носеща духа на класическия рок база. И крайният ефект би бил подобен на това, което чуваме в „Loyal to None”.

От първата до последната песен, без пълнежи, без простотии, може би с някои по-слаби песни, но затова пък с други, които са просто откритие, албумът си заслужава. Подобно качество не се чува всеки ден, рядко се среща дори при големите, а какво остава за поредния солов проект. Така че наистина ви препоръчвам да го чуете.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 2781 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.