Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: SciFi Series: Primeval, сезон III. Лудият сезон започна (статия) - Ейдриън Ходжис, Тим Хейнс, Научна фантастика, Сериали, Андрю Лий Потс, Бен Милър, Джеймс Мъри, Джули
SciFi Series: Primeval, сезон III. Лудият сезон започна

Поредици: SciFi Series

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 30 март 2009.

Публикувано в Статии :: На малкия екран

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

По какво си приличат британската независима телевизия ITV и българската не чак толкова независима – БНТ? И двете постъпиха с един и същи хитов сериал, а именно „Първичен”, по подобен начин. Нашата телевизия пусна продукция от такъв калибър някак си тихомълком и по търлъчки и всички онези почитатели на научната фантастика на малкия екран и зрители, които си пускат телевизора само и единствено, за да гледат някое строго определено предаване, филм или епизод успяха да проспят по една-две серии. Почти аналогична ситуация имаше при британците.

Преди около две седмици, може би малко повече, единствената информация за започването на трети сезон на „Първичен” бе, че ще е някъде през пролетта. Преди това пък цареше още по-голям хаос, та даже се появиха слухове, че видите ли, те дори още не са започнали да го снимат и затова не обявяват дата. Да, ама не - както се оказа - не само, че са започнали, ами са и завършили, а пролетта от разтегливо понятие се превърна с шеметно темпо в съвсем скорошно събитие и така в крайна сметка първият епизод от трети сезон взе, че се изтърколи.

И тъй, който изпуснал - изпуснал. По важното е, че още от самото начало се забелязаха няколко тенденции. При това, бих казал, доста положителни. При преминаването от сезон на сезон има все по-забележимо усложняване на обстановката. Все по-голяма комплексност на сюжета, но по-хубавото е, че ако гледаш от самото начало изобщо не го усещаш. Някак си мащабите по естествен начин се уголемяват до доста солидна история, изпълнена с множество интриги и сюжетни линии.

Героите започнаха еволюцията си още от началото, а отношенията им от държание на случайно събрана група хора прераснаха в истинско приятелство, отново без да се усети никакъв фалш. Екипът от кризисен, при това сформиран от кол и въже, започна да се подчинява на някакви правила, макар и те да продължават да са малко размити. Присъединиха се няколко нови персонажа, без промяната да изглежда насилствена, както се случи с инжектирането на Джонас Куин в SG-1, например.

Така че положителният полъх идващ от тази посока на фона на приключването на Галактика, Атлантис, както и предстоящия финал на сезона на Свръхестествено, без съмнение е жизненоважен за почитателите на малко по-сериозната фантастика на малкия екран. Новите зверове също изглеждат на удивително ниво, но в крайна сметка „Първичен” започна повече като наслада за окото, така че е нормално ефектите да са повече от добри. Радващото е, че и остатъкът започва все повече да забавлява зрителя.

Най-сетне видяхме и някои картини от бъдещето, разбрахме че всъщност тези пусти аномалии не са се пръкнали ей тъй от нищото само за да дразнят британското правителство по време на криза. Нещо, което между другото бе позамазано в предишните сезони. Но всичко това предстои да се развива. Можем със сигурност обаче да твърдим, че трети сезон се очертава като най-любопитния досега и комай ще ни държи в напрежение до самия си край.

Заплетени интриги, мащабна история, екшън, хумор и всичко това гарнирано с великолепни специални ефекти. Какво му трябва повече на човек? Освен да застане пред малкия екран и да се потопи в света на „Първичен”. Така че ни предстои едно вълнуващо пътешествие заедно с проф. Кътър и компания в праисторическия свят. И не само.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3763 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (9) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.