Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: From Within (2008) (ревю) - Федън Папамайкъл, Брад Кийн, Ужаси, Адам Голдбърг, Елизабет Райс, Кели Блац, Лора Алън, Марго Харшма
From Within (2008)

Поредици: After Dark Horrorfest III

Автор: Ангел Генчев, петък, 27 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Отвътре (2008)

Още един от участниците в програмата на тазгодишния фестивал на независимото кино на ужаса - After Dark Horrorfest, "Отвътре" е лента с нелош потенциал, и вероятно щеше да остави още по-добри впечатления у любителите на жанра, ако не бяха някои не толкова несериозни недостатъци при изпълнението и.

Гроувтаун - малко провинциално градче нейде из Съединените щати, със силно закостенели пасторални порядки, граничещи в известна степен чак със средновековните разбирания, се оказва арена на двойно самоубийство. А докато шокът от събитието още е на върха си, жертвите прерастват във вълна от хора, отнели живота си при странни обстоятелства. Нещата обаче придобиват малко по-различен облик покрай факта, че първият, посегнал върху себе си, е син на набедена за вещица местна жителка, загинала на свой ред в малко съмнителен пожар, и то след скорошен друг трагичен инцидент свързан с нейната личност. Което пренася съмненията на и без това твърде набожното местно население - или поне на неговата най-фанатична извадка - върху второто и момче.

Като цяло добра основа за филм на ужасите, наистина, и едва ли е някаква изненада, че наистина в цялата работа се наместват свръхестествени сили, но за съжаление именно тя се явява и ахилесовата пета на "Отвътре" - въпреки че филмът крие някой друг сюрприз в ръкава си, в общи линии развоя на събитията е доста предвидим, и то сравнително отрано. Второто, което прави отчасти неприятно впечатление, са продължителните мудни моменти между епизодите с напрежение, въпреки че не става дума точно за неравномерно темпо, тъй като точно те изграждат скелета на историята, а и самите интервали относително добре разпределени, а по-скоро за малко излишно разтегляне.

Точно на обратния полюс обаче е кинематографията, която като за далеч не високобюджетен филм е повече от добра, съчетавайки уместно разнообразни мрачни сцени, за да се получи подходяща за събитията атмосфера. Червена точка "Отвътре" печели и за пълнотата на сюжета си - дори и той да не е толкова забележителен като съдържание, в него не са оставени висящи краища, което винаги е похвално.

Иначе, актьорският състав е доста млад и почти непознат, с изключение донякъде на Томас Декър ( "Терминатор: Хрониките на Сара Конър") в ролята на споменатия втори син Айдън и Адам Голдбърг, познат поне по физиономия покрай множеството си второстепенни участия - сред които, между другото, и това. Но както те, така и останалите - в т.ч. миловидната Елизабет Райс и Кели Блац, в останалите две главни роли - не блестят с нищо специално, а просто си свършват работата.

Все пак, за почитателите на филмите на ужаса, "Отвътре" не е толкова слаб избор и като цяло има какво да им предложи, без да се нарежда сред твърде добрите в жанра. И все пак, ако търсите силно адреналиново изживяване, това едва ли е вашето заглавие.


Допадна ли ви този материал? (2) (2) 3815 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.