Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lamb of God - Wrath (2009) (ревю) - Груув метъл, Дет метъл, Мелодичен дет метъл, Lamb of God, Нови албуми
Lamb of God - Wrath (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 21 март 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Lamb of God - Wrath
Epic records, 2009

Line-up:
Randy Blythe – vocals
Mark Morton – guitars
Willie Adler – guitars
John Campbell – bass
Chris Adler – drums

Tracklist:
1. The Passing; 2. In Your Words; 3. Set to Fail; 4. Contractor; 5. Fake Messiah; 6. Grace; 7. Broken Hands; 8. Dead Seeds; 9. Everything to Nothing; 10. Choke Sermon; 11. Reclamation; 12. We Die Alone (bonus track); 13. Shoulder of Your God (bonus track)

Мярнах някъде критика към новия албум на Lamb of God, където се казваше, че малко са попретупали агресията. Действително „Wrath” е значително по-мелодичен, но това далеч не прави парчетата на бандата от Ричмънд, Вирджиния по-малко здрави, даже напротив – станали са още по-разбиващи. Ако все пак някой смята, че агресията се заключава единствено в безцелно редене на рифове и мощен крещящ, пищящ или грухтящ вокал, от което слушателят да се чувства все едно му блъскат главата в стената, по-добре да не се докосва до тази тава. За онези обаче, които харесват музика, направена от музиканти, а не от дървета, стаила в себе си всичко най-тъмно от човешката душа – това е бандата.

След този увод естествено би трябвало да последва и критиката. Тя обаче е насочена не там, където други търсеха под вола теле, а към простичкия факт, че произведението на банда с деветнадесет години история и шест албума зад гърба си, не може да звучи толкова разпиляно. По някакъв странен начин човек усеща различен дух в различните парчета и макар че разнообразието и при рифове, вокали, темпо, дори до известна степен стилове е по правило хубаво нещо, е наистина добре да бъде гарнирано с достатъчна доза консистентност на музиката. Да се лее плавно и без да звучи като сбирщина от песни. Нещо което американските дет метъли са показвали, че могат да правят.

Може би критиката е малко прекалено остра, защото всъщност посоченият дефект не е чак толкова ясно изразен, че да вгорчи удоволствието от един албум, в който няма парче, което да бъде определено като пълнеж, но все пак не очаквах точно този проблем при тази банда. Иначе още от изключително мелодичното и изпипано в китарно отношение интро слушателя бива грабнат. Втората песен, „In Your Words”, обаче в пълна степен демонстрира какво ни очаква. С бързата си китара, преминаваща в атмосферична към края, перфектна работа на барабаните и унищожителния вокал песента се превръща в изключително добро начало.

По-забележителни, обаче, са „Grace”, която с началото си – меко, мелодично и любопитно - и преминаването си в своеобразен от китарен гняв оставя ярка следа в слушателя. „Broken Hands” пък впечатлява с изключителната си тежест, и изключителната жестокост, която струи от високоговорителите. В този стил това е абсолютната истина и тук я чуваме в пълния и блясък. „Choke Sermon” е третата, която се запомня още на първо слушане с цялостната си агресия, мелодична конструкция, където това е необходимо, и едновременно с това с простотата си. Такава каквато човек би очаквал да звучи неотличимо, може би дори незабележимо и изтъркано, но въпреки това случаят тук е съвсем различен.

Остатъкът е от също страхотни песни, които може би звучат някак малко по-типично и именно затова не изпъкват толкова. Обаче си заслужават слушането без нито капка съмнение. И резултатът е добре балансиран, може би малко разпилян, но за сметка на това страхотен албум, на една наистина добра банда. Така че освен да ви пожелая да се задъхате възможно най-малко докато спринтирате към музикалните магазини, друго не се сещам.






Допадна ли ви този материал? (8) (0) 3533 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) 



AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.