Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: My Best Friend's Girl (2008) (ревю) - Хауърд Дойч, Джордан Кахан, Комедия, Романтика, Алек Болдуин, Дейн Кук, Джейсън Бигс, Кейт Хъдзън, "
My Best Friend's Girl (2008)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 16 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Гаджето на най-добрия ми приятел (2008)

Три минути след началото на "Гаджето на най-добрия ми приятел" вероятно ще започнете да се питате какво точно и е романтичното на комедия, изпълнена с толкова попръжни, че да направят впечатление дори на зрител-балканец. Но с течение на филма ще останете изненадани.

Лентата всъщност е издържана по правилата на изкуството, и макар че вулгарният език донякъде я присламчва към течението на по-популярните понастоящем сред младежта такива, освен да изчервява ушите на невинните девойки, филмът притежават и повечето нужни достойнства. Вкратце, професионалното лошо момче, или пич - ако предпочитате - и сваляч Танк Търнър, се радва на добро реноме на сватовник, макар и в изключително особен вариант - оправящ развалени отношения, илюстрирайки идеално колко далеч по-зле могат да стоят нещата. Разбира се, за целта е нужно да влиза в ролята на безочлив кретен, дарен с антитакт - нещо, което е превърнал в изкуство. И също така естествено, когато повториш нещо безброй пъти, то се превръща в своеобразна полуистина, макар и да не е задължително вярно - докато в крайна сметка сам не си намира майстора. Проблемното в случая е, че него среща в лицето на бившата приятелка на своя съквартирант, най-близък, добричък по душа и малко смотан приятел Дъстин - задача, с която се заема неохотно.

От всичко това следват редица доста свежи, на места малко мръсни каламбури, без обаче да минават чак границата на приличието, или пък онази на пошлостта - с изключение на речника, както изрично споменах, но той в крайна сметка е ключова част от ролята. Това всъщност не е толкова изненадващо, тъй като режисьор е Хауърд Дойч, притежаващ доста добра визитка, сред която се намират заглавия като "Десет ярда", "Аматьорите" и "По-сърдити старчета" - три комедии, радващи на солидна популярност, макар и да са от различен тип. Сценаристът за сметка на това е дебютант - Джордан Кахан, от когото изглежда тепърва ще очакваме нещо повече.

В ролята на Танк влиза сравнително слабо известният Дейн Кук, правещ обаче съвсем прилично изпълнение, докато в тази на Дъстин се подвизава Джейсън Бигс, който навремето се подвизаваше в "Американски пай", и амплоато определено му отива. Тази на Алексис - споменатата бивша - пък е поверена на Кейт Хъдзън, която въпреки че вече започва по малко да губи съвсем младежкия си вид, и може би и е време да се ориентира към малко по-различни персонажи, също е на ниво. От там нататък следват безброй почти неизвестни (или съвсем не) мадами на най-различна възраст, а за да бъде картинката пълна, се появява и Алек Болдуин, в ролята на татко-професор Търнър, едно към едно с отрочето си.

Разбира се, не всичко е напълно розово. В резюме, отново ще го кажа - "Гаджето на най-добрия ми приятел" е дори малко изненадващо приятна комедия, но пък почти целият и хумор е базиран на секса и вулгаризмите, и ако не беше наистина нормалната романтична история, която междувременно се развива, вероятно щеше да удари доста тежко дъното - някъде около второкласните колежански филми. Но може би пък точно това съчетание в крайна сметка създава обратния ефект - било възможно, както се оказва - и с малкото условие те да ви понасят, я превръща дори в сравнително добра.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3485 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.