Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: 20 минути смях: Уил и Грейс (ревю) - Джеймс Бъроус, Дейвид Коан, Макс Мъчник, Комедия, Сериали, Дебра Месинг, Ерик МакКормак, Меган Мълал
20 минути смях: Уил и Грейс

Поредици: 20 минути смях

Автор: Ива Коевска, понеделник, 16 март 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация, На малкия екран; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

В невротичния Ню Йорк един мъж и една жена споделят всичко – един апартамент, едни приятели, един живот и... еднакви сексуални предпочитания. Тя е Грейс, хетеросексуална еврейка с буйна червена грива, собствена фирма за интериорен дизайн и хаотичен личен живот. Той е Уил, завършилият Харвард адвокат гей с мания към чистотата и реда и... сериозни проблеми с обвързването и връзките изобщо. Общото между тях е, че са най-добри приятели от колежа и цели 8 сезона градят и рушат митове за хомо-, би- и хетеросексуалността от екрана на NBC (а напоследък и родния FoxLife).

Сериалът е „Уил и Грейс”. Тук се преплитат не само имената на водещите персонажи, но и доста силно се усеща препратка към техните характери. Те са „волята и грацията”, с понякога железния инат и здрав разум на Уил (Ерик Маккормак) и доста вятърничавата, артистична, непостоянна и неуверена Грейс (Дебра Месинг). От наглед несъвместимите им натури и уникалното им съжителство в един апартамент произлизат куп комични ситуации. Дотам, че да решат да си направят дете (в епруветка, но все пак). Двамата са преминали през всичко – от последния опит за хетеро връзка на Уил, през общ годеж до всяка една неуспешна връзка. Интимността на приятелството им се простира дотам, че довършват репликите си, а всеки от партньорите и на двамата се чувства заплашен от платоничния си еквивалент. Диалозите на Уил и Грейс пък са нещо средно между жлъчен камшик по нещата, които не харесват, и абсурдно остроумен изблик, вдъхновен от модата, връзките и... дори най-дребните неща в ежедневието.

На екрана Уил и Грейс не са сами. В сладката им смешна каша не пропускат да вкарат катран и приятелите им – Карен и Джак, и двамата съвкупност от недостатъци и хипертрофирали клишета. Карен (Меган Мълали) е богата алкохоличка, зависима от болкоуспокояващи, произлязла от калта, мащеха на две разглезени хлапета и... отегчена до смърт от живота си. Джак (Шон Хейес) пък е типичният гей стереотип – артистичен до мозъка на костите си, досаден воайор, за когото личното пространство не означава нищо, непостоянен и във връзките, и в живота си. Двамата са другият полюс приятели, които вбесяват, развеселяват и сдобряват Уил и Грейс и не на последно място, внасят свежа глътка въздух с личните си сюжетни линии.

Със своя Гордиев възел взаимоотношения „Уил и Грейс” успя да се задържи цели 8 сезона на екрана и да привлече гост звезди като Уди Харелсън, Роузи О’Донъл и Мини Драйвър. Последният епизод, излъчен през 2006 г., сложи край и на победния щурм на сериала при телевизионните награди. За целия си живот ситкомът е събрал 17 „Еми” (и близо 70 номинации), 27 номинации за „Златен глобус” и още много по-известни и неизвестни статуетки (и номинации за тях). Е, хепиенд имаше за всички персонажи, но не и за зрителите, които бяха влюбени в странната двойка „любовници без секс”.


Допадна ли ви този материал? (7) (0) 5568 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (14) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.