Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Още три зарибявки за свободното време (статия) - Аркадни игри, Логически игри, Компютърни игри, Свободно време
Още три зарибявки за свободното време

Поредици: Зарибявки за свободното време

Автор: Ива Коевска, петък, 13 март 2009.

Публикувано в Статии :: Игри

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

На всеки му се е случвало да седи в офиса, работата да се е изнизала по терлици, а часовникът да отмерва времето отчайващо бавно. Другият вариант е да си седите у дома и просто да мързелувате – без цел и посока. Точно в тези мигове, когато не ви се чете, не ви се гледа телевизия, не ви се излиза навън и единствено кафето или чаят успяват да ви измъкнат от зимата на собственото ви недоволство, не е лошо да забравите проблемите с нещо леко и приятно за разцъкване. Ето още една порция от него.

Super Text Twist

В случай че поназнайвате английски, имате бързи пръсти и желание да упражнявате десетопръстната система, тази игра е тъкмо за вас. Интерфейсът е елементарен, играта – също. Целта е да натрупате максимален брой точки, като от разбъркани букви създавате или по-скоро познавате думи. В зависимост от режима на игра имате време, за което да преминете нивото (като познаете думата с пълния брой букви или да познаете всички думи), или можете да се мъчите да откриете подредената анаграма, докато ви омръзне. С прогреса ви из нивата, думите стават по-трудни, с повече букви, по-специфични и по-малко популярни. Добрата новина е, че Super Text Twist доста успешно може да разшири лексикалните ви познания, освен че ще ви помогне да пишете по-бързо на клавиатурата.

Collapse (всички части)

За тук ви трябва бърза ръка, бърза мишка и уверен показалец. Целта е в рамките на нивото да попречите на постоянно изникващите квадратчета в различни цветове да стигнат „тавана”. Ако не успеете, цялата конструкция се срутва отгоре ви и надписът Game Over лъсва обвинително на монитора. Режимите на игра (в зависимост от версията) са най-общо казано класически, пъзел и двоен. При класическия се изисква да кликате върху групи от поне две залепени едно за друго квадратчета от един цвят и така да стопявате постоянно растящата шарена вавилонска кула. Помагат ви и разни бомби, а ви пречат нещо като камъни, които не могат да бъдат премахнати без специфичен експлозив.

В режим пъзел пък екранът е запълнен с цветни квадратчета, а целта ви е да стопите всичките от екрана. Защо е трудно – защото изисква да прецените ясно къде трябва да кликате, колко квадратчета от кой цвят да ви остават и т.н.

„Двойният” режим всъщност пълни екрана с квадратчета от всички посоки и е по-екзотичен вариант на класическата игра.

Cake Mania 1 и 2

Ако мечтата ви е да притежавате сладкарница, в която да предлагате божествени торти, тази игра може да осъществи копнежа ви. Поне виртуално. В Cake Mania влизате в ролята на млада жена, която наследява тортопродавницата на баба и дядо и трябва да я спаси от фалит. За целта трябва да обслужите безкрайна върволица капризни клиенти, които искат пасти, каквито дори не можете да си представите. За да минете нивото, в рамките на определено време трябва да направите определен оборот. Той, разбира се, зависи от броя обслужени клиенти, бакшишите и изхабените продукти. Всяка сбъркана торта ви струва пари.

С прогреса през нивата имате възможност да си купите нова техника за сладкарския цех и да обслужвате какви ли не образи – от скейтърчета до вампири по Хелоуин и купидончета по Свети Валентин. В крайна сметка всичко се свежда до търчане между касата, фурната, машината за глазура и клиентите. И събиране на пари.


Допадна ли ви този материал? (11) (2) 5999 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (12) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.