Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: God Forbid - Earthsblood (2009) (ревю) - Дет метъл, Мелодичен дет метъл, Мелодичен метълкор, God Forbid, Нови албуми
God Forbid - Earthsblood (2009)

Автор: Иван Ж. Атанасов, неделя, 08 март 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

God Forbid - Earthsblood
Century Media, 2009

Line-up:
Byron Davis - vocals
Dallas Coyle - guitar, vocals
Doc Coyle - guitar, vocals
John Outcalt - bass
Corey Pierce - drums

Tracklist:
1. The Discovery; 2. The Rain; 3. Empire of the Gun; 4. War of Attrition; 5. The New Clear; 6. Shallow; 7. Walk Alone; 8. Bat the Angels; 9. Earthsblood; 10. Gaia (The Vultures)

Някои банди стават явление на музикалната сцена още с появата си. Някои от тях продължават да са фактор и след десет години. Други пък, като помиришат известността, си поставят за цел да стават по-велики и по-велики, и още по-велики, и така докато станат по-по-най. Последните обаче бързо се превръщат в нещо съвсем различно от това, което ги е направило известни. Пример за добрa модернa групa, коqто се развива в правилната посока, биха могли да бъдат Trivium, а за обратното явление - все по слаби и по-слаби албуми - God Forbid.

Трашът изчезна, да живее метълкорът. Уважавам смесването на стилове, обаче не когато резултира в бъркоч. Например, какво общо има откриващата пиано-интродукция „The Discovery” с остатъка от албума? Навява мисли за нещо героично - епичен метъл, пауър, симфоничен метъл. Изобщо, точно откриващото парче да увисне като гащи на прът не е добра идея. А след толкова нежната мелодична и простичка инструментална композиция следват диви барабани, технични китари, рев и чисто пеене. В една безкрайна петминутна истерия с мелодични елементи.

Да не говорим, че в същата - „The Rain”, чуваме рифове, които сякаш са извадени от предишния им албум, леко поизчеткани и използвани отново. Човек може да си помисли, че бандата е с екологична насоченост и рециклиране му е мамата. Без много креативност, песента звучи познато и единствено опита с чистите вокали заслужава някаква адмирация. Нещо, което важи за няколко песни от цялата тава, между другото.

Нещата не се подобряват и по-натам. „Empire Of The Gun” е много симпатична песен, на която и липсва оригиналност и малко уникалност. Човек я чува и дълго време си мисли на кое точно парче е кавър това. Положението не се променя и сетне, с малък проблясък при „The New Clea”, която звучи като отдаване на почит към Ариен Антъни Лукасен, ама без да се споменава. Или поне в началото, докато не се върнем на това дето си го знаем, и за което жокер ни не требе.

Може би, ако беше дебют, а не беше албум на банда с десетилетие история, можеше да се каже, че е едно добро начало. Но след като от тава на тава нещата стават все по-зле, все по-шаблонизирани и целещи се към неизвестно какво, няма как да бъде дадена положителна оценка. Иначе албумът се слуша. За феновете на бандата може би е и добър подарък, но за любителите на добрата музика няма как да бъде нещо повече от една прилична композиция, апотеоз на излъганите очаквания.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3065 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (3) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.