Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Final Stage - Through the Mirror (2008) (ревю) - Метъл, Хеви метъл, Final Stage, Нови албуми
Final Stage - Through the Mirror (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 25 февруари 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Final Stage - Through the Mirror
2008, Self-produced

Line-up:
Brandon Wright - vocals, guitar
Josh Kurkjian - bass, back vocals
Justin Humphrey - drums and percussion

Tracklist:
1. Rise Again; 2. Murder on Contract; 3. Age of Ashes; 4. Dreams of Madness; 5. Through the Mirror; 6. In the Night; 7. A Prayer Away; 8. Infidel; 9. Gods of War; 10. A Passage of Dawn; 11. The Heretic

Старата песен на нов глас - това всъщност не е нещо, което трябва непременно да звучи обидно, или поне като израз на отегчение. Великолепен пример в което отношение дава младата канадска банда Final Stage, с първия си дългосвирещ албум - "Through the Mirror".

Едва ли има любител на хард & хеви музиката в цялото и пъстро многообразие, който да не знае добрата стара Нова вълна в британския хеви метъл - та чак е малко срамно да отличаваме отделни ярки представители. Странно пък е малко, на свой ред, да го чуеш тридесетина години по-късно, в края на първото десетилетие на следващия век, и то в устата на съвсем нова група. При това от Канада. Но пък е приятно. А иначе, това е факт - "Through the Mirror" е изпълнен в най-добрите и малко позабравени канони на жанра, с може би доза влияние от страна на по-американските тенденции в траша и евентуално пауъра - ако някой има наистина доброто желание да ги чуе.

Иначе, послушалото повече ухо няма как да не забележи различни паралели, дори близки до заемки на места в музиката на канадците, които те и без това не крият - Джудас, Аксепт, Куинсрайк, Мейдън и т.н. - а и не са някаква изненада при тава в толкова разработен жанр и с толкова много известни лица и гласове. Парчетата са общо четиринадесет, макар че краткият инструментал "A Prayer Away" може спокойно да мине за интро към последващата "Infidel", и въпреки че не са новаторски, правят повече от добро впечатление. Албумът дори е относително разнообразен. Може и да има още какво да се желае в тази насока наистина, но където губи в нея, компенсира с добра хармония, и не дава хляб за някакви особени забележки към който и да е от участниците.

Естествено, предвид стила на "Through the Mirror", не можем да говорим на свой ред и за невероятни постижения. Въпреки това е повече от добър дебют, а групата показва и никак нелош потенциал, комбиниран с видимо голямо желание - в т.ч. факта, че албумът е продуциран от самите тях. И ако следващата логична стъпка е да бъдат взети под крилото на някоя звукозаписна компания, не бих се учудил да се развият в положителна и професионална насока, и да чуем от тях нещо още по-интересно. Но това, разбира се, е добро пожелание, а за момента остава да се насладим на първите им стъпки.


Допадна ли ви този материал? (3) (0) 3076 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (2) Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Цар Лъв
SciFi Series: Dollhouse
Shutter Island (2010)
SciFi Series. Star Trek: Voyager
Demon: The Fallen. В началото
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.