Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Eclipse - Are You Ready To Rock (2008) (ревю) - Рок, Хард рок, Eclipse, Нови албуми
Eclipse - Are You Ready To Rock (2008)

Автор: Ангел Генчев, сряда, 18 февруари 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Eclipse - Are You Ready To Rock
2008, Frontiers

Line-up:
Erik Mårtensson - vocals
Magnus Henriksson - guitars
Robert Bдck - drums
Johan Berlin - keys

Tracklist:
1. Breaking My Heart Again; 2. Hometown Calling; 3. To Mend a Broken Heart; 4. Wylde One; 5. Under the Gun; 6. Unbreakable; 7. Hard Time Loving You; 8. Young Guns; 9. Million Miles Away; 10. 2 Souls; 11. Call of the Wild

Ако наистина се чувствате в настроение за рок, то третият албум на шведската банда Eclipse спокойно може да се окаже едно от най-правилните решения, при това не само с показателното си заглавие. Изпълнен изцяло в най-добрите традиции от периода на разцвет на хард-рока, "Are You Ready To Rock" не само ви запраща директно в седемдесетте или осемдесетте години на миналия век, но и закотвя там здраво - поне в продължение на четиридесет минути.

Всъщност, самите шведи откровено си признават, че са силно повлияни от повечето легендарни изпълнители на онези златни времена - макар че дори и да не бяха, то се усеща доста отчетливо. В единадесетте парчета спокойно могат да се намерят сходства с Рейнбоу, Уайтснейк, Пърпъл, дори Райзинг Форс на Ингви Малмстийн, като последното всъщност е добър показател за относително солидните им технически качества като изпълнители, начело с китарите и клавира. Можем да отчетем, че китарните включвания са една идея по-здрави от обичайното, но това сякаш не въздейства на цялостната хармония с класическо рок-звучене.

Може би малко необичаен е единствено фактът, че Ерик Мартенсон не е особено мощен, макар и безспорно приятен за ухото вокал, и в следствие на това липсва характерния за повечето банди от онези години силен акцент върху него. Все пак, не бива да забравяме, че в осем или девет от десет случая именно последният е център на вниманието. Но това не е непреодолимо препятствие и дори дава възможност на останалите музиканти да се изявят на горе-долу равна нога.

Също следва да отбележим, че албумът е сравнително еднообразен, като известно изключение от общата концепция прави "Unbreakable" - парче, напомнящо малко по-късните години на Бон Джови. Отчасти изненадваща е и липсата на класическа рок-балада. Естествено, "Are You Ready To Rock" не е някакъв непостигнат до този момент връх на хард-рок течението, което обаче не бива да приемате като атестат за неговото качество. Напротив - добре изпълнена, приятна за слушане, макар и не новаторска, тавата на шведската банда със сигурност ще достави удоволствие на любителите на стила и вероятно ще намери място в личната им колекция.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 2836 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.