Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Underworld: Rise of the Lycans (2009) (ревю) - Патрик Татопулос, Дани Макбрайд, Дирк Блекман, Екшън, Фентъзи, Бил Найи, Кевин Гревио, Кейт Бекинсей
Underworld: Rise of the Lycans (2009)

Автор: Ангел Генчев, понеделник, 26 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Подземен свят: Възходът на върколаците (2009)

Мрачен, кървав и доволно глупавичък - всъщност третият "Подземен свят" не е нищо ново под Луната, и ако сте си загубили приятно времето с първите два, няма да съжалявате и за този. В интерес на истината и аз самият пазя относително добри, макар и съвсем мимолетни спомени от тях, и още в началото ще си го кажа - общо взето ми допадна.

Историята тук се връща преди събитията в "Подземен свят" и "Подземен свят: Еволюция" и към началото на всевечната война между върколаци и вампири - където неизбежно трябва да спомена, че всякакви остатъчни прилики със Света на мрака, върху който беше хлабаво (и нелегално) базиран първият на практика вече отсъстват. Което може би е донякъде жалко, тъй като епичното творение на Белите вълци, въпреки всичките недостатъци на последните си издания и допълнения, остава един от най-добре издържаните и смислени ролеви сетинги, и създателите на филмовата поредица щяха да направят много по-добре ако просто си бяха платили правата, вместо да се правят на ударени. Но, в крайна сметка, щом така са си преценили - както и да е.

Сюжетът на "Възходът на върколаците" сам по себе си е доста тривиален, и ако не бяха първите две ленти едва ли щеше да предизвика някакъв особен интерес. Вкратце, добре познатият ни вече вампирски предводител Виктор отглежда собствени върколаци за работна ръка и охрана през чудесните слънчеви дни, които видимо не понасят на сродните му. Естествено, хубавичката му щерка си пада по един брой конкретен индивид из последните - ако това ви напомня донякъде развитието на първия филм, то съвсем не е по случайност - и също толкова естествено споменатите не са кой знае колко доволни от ситуацията, чакайки някой да ги поведе към светлото бъдеще. Сигурно се досетихте и кой ще да е този мистериозен персонаж - не че не сте го гледали вече два пъти.

И общо взето е това - малко романтика, малко драма, и много сеч на фона на мрачни пейзажи и вече ако не до болка, то добре познатите ефекти. Може би почитателите ще съжаляват, че появата на Кейт Бекинсейл този път е съвсем епизодична - не че Рона Митра не хваща окото.

При все това, "Подземен свят: Възходът на върколаците" е нелоша занимавка, поне за окото, но от друга страна съм безкрайно скептичен към появата на четвърта част - за сметка на доста уверен, че ще последва. Дано обаче този следващ път режисьорският екип се опита да вкара и нещо не чак толкова клиширано, или поне да не се повтаря.


Допадна ли ви този материал? (7) (1) 4761 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (4) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.