Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Гореща вечер в пиано бар "Синатра" (статия) - Жива музика, Заведения, Коктейли, Пиано бар, София
Гореща вечер в пиано бар "Синатра"

Автор: Ива Коевска, понеделник, 19 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Кулинария; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Съботата ми се очертаваше отчайващо скучна, когато едно телефонно обаждане ме измъкна от летаргията. „Хайде на пиано бар!” бяха вълшебните думи и така, няколко часа по-късно се озовах в пиано бар „Синатра” на бул. „Арсеналски”, срещу City Center Sofia.

Без да знам какво да очаквам, но с идеята, че няма да ходя на простосмъртна дискотека, предпочетох да облека нещо хем по-прилично, хем удобно, хем елегантно, хем секси, хем, схващате картинката. В крайна сметка се поизтупах и в минутите, докато чаках Ева да ме забърше от нас, реших да проверя какво казва вездесъщият интернет за моята нощна дестинация.

Прочетох хем хубави, хем не чак толкова неща, вариращи от „Страхотно е” до „Лъжат в сметките”. От видяното разбрах единствено, че съм подбрала подходящ екип за танцовото си похождение. Ева дойде и някъде към 23:30 вече влизахме в подземията, където се крие „Синатра”. Народ – много, не беше особено задимено, но се оказа, че първоначално определената маса за резервацията ни е била променена. В резултат обиколихме около три път заведението, докато намерим къде е заседнала компанията.

Сепарето ни беше точно срещу рояла, който е нещо като бар с насядали хора около него. След като една любезна сервитьорка прибра палтата ни и донесе меню, вечерта можеше да започне. Огледах се с любопитство наоколо и установих, че обстановката наистина е приятна. Някой е поработил здраво върху интериора, за да превърне „Синатра” в атмосферично заведение със сепарета, чернобели пана с фотографии на самия Франк Синатра и Лайза Минели по стените, автографи върху червен латекс и какво ли още не. Осветлението беше съвсем дискретно, дори до такава степен, че една двойка щастливо се натискаше върху рояла, докато управителят не ги смъмри. Танцуваше се между масите и долу на импровизирания дансинг, през който постоянно вършееше обслужващият персонал.

Музиката е жива и е предимно рок, поп и джаз. Едва някъде към 4-4:30 сутринта започна да звучи Лили Иванова, „Една българска роза” и още няколко други изненадващи за репертоара парчета. Преди това чух всичко от Rainbow до Тина Търнър, Д2 и Щурците. Музикантите сменяха бързо с бавно, но за щастие не прекаляваха с блусовете, тъй като... Господата по някаква причина предпочитаха да пушат пури от асортимента на заведението и да се наливат с уиски пред това да танцуват с половинките си. Изключение за онази нощ бяха двойките от празненството по случай нечия златна сватба. Иска ми се, като стана на 70-80 години, и аз да обикалям баровете със съпруга си и да танцувам заедно с всички млади хора без умора. Честно казано, симпатягите в напреднала възраст онази вечер направо засенчиха младоженците от съседното сепаре.

Уникалното в музикалната програма е изпълнението на барманите и сервитьорките, които на два пъти за по около час-час и нещо се превръщаха в звездите на вечерта. Пяха всичко с много настроение, което се предаваше и на хората в „Синатра”. При това дотолкова, че в един момент дансингът се превърна в митинг и се почувствах принудена да седна при коктейла си „Грасхопър”.

Тук стигам и до менюто, което е сравнително богато на пури, коктейли и видове алкохол. Цените са съвсем приемливи като за пиано бар. Имайте предвид, че в сметката ви ще дойдат 10% сервиз или с други думи, ако поръчате коктейл за 7 лв. в касовата бележка ще е 7,70 лв. Също така не забравяйте, че има и вход, който с включения сервиз е 4,40 на човек и също влиза в сметката. Преценете добре с кого да отидете, за да не се окаже, че е циция и ще мрънка през целия път обратно, че нещо са го измамили. Отидете в „Синатра”, за да си прекарате добре, а не за да си броите стотинките. Вероятно сметка под 100 лв. няма да оставите.

Нямам възражения и по отношение на обслужването. Коктейлите пристигаха бързо, а чистият алкохол се наливаше пред очите ни на малки преносими масички на ключови места. Дори видях как се охлажда чаша с лед. Празните чаши изчезват мълниеносно (понякога и без да са съвсем празни), а сметката и палтата също пристигат в рекордни срокове. Тук обаче с насмешка ще отбележа, че видях якето и шала си да се разхождат по различни маси, явно заради някаква грешка.

Пиано барът отваря в 22 часа и по план трябва да затвори към 4 сутринта. Ако има клиенти обаче, изпъждането на последните хора може да се отложи. Или поне да се направи елегантно – в моя случай някъде към 3 и половина започнаха да звучат не точно песни за танц. Очаквах дори да чуя „Аз съм Сънчо”. Някъде по това време публиката може да се добере до микрофона и да попее я Лили Иванова, я нещо друго, което му е присърце.

Ако искате да влезете в „Синатра”, добра идея е да направите резервация. В противен случай може и да чакате отвън, докато се появи свободно място. А това може и да не стане преди 4 сутринта.


Допадна ли ви този материал? (15) (3) 13861 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (18) AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.