Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Lich King - Toxic Zombie Onslaught (2008) (ревю) - Метъл, Траш метъл, Lich King, Нови албуми
Lich King - Toxic Zombie Onslaught (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 05 януари 2009.

Публикувано в Статии :: Музика; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Lich King - Toxic Zombie Onslaught
Stormspell Records, 2008

Line up:

Rambo - Lead Guitar
The Hulk - Rhythm Guitar
Darth Vader - Bass
Hulk Hogan - Drums
A Fucking Tyrannosaur - Vocals

Tracklist:

1. Cheesy Metal Intro; 2. Attack of the Wrath of the War of the Death of the Strike of the Sword of the Blood of the Beast; 3. Toxic Zombie Onslaught; 4. Black Metal Sucks; 5. Thrash Resurgence; 6. I Destroy; 7. Predator; 8. Cold Steel Machine; 9. Office Politics; 10. Lich King II

От много, ама много време не бях слушал траш - истински траш в най-добрите традиции на стила. И като че не ми липсваше много, поне докато не чух новия албум на Lich King, озаглавен „Toxic Zombie Onslaught”. Сигурно защото някак ми напомни за ранния Slayer, осъзнах, че всъщност май ми се е слушало нещо брутално, зверски технично - просто отдавна не бе излизала подобна тава. И ми стана тъжно как повечето банди предпочитат да следват музикалните тенденции и да си следят нарастващите продажби, вместо да правят музика от себе си и не за стокооборота, а за слушателите.

Но, в крайна сметка, винаги има лъч светлина и за него ще си поговорим. През декември бандата от Масачузетс, САЩ издаде втория си албум, безкрайно измайсторен в музикално отношение, без това да вреди на композицията. Пълен с добри парчета, като в него можем да чуем само една песен, на която да залепим етикета пълнеж. Без да експериментират прекалено, Lich King звучат оригинално и разпознаваемо, и дори и да личи влиянието на други банди, то е филтрирано през собственото им разбиране за това как трябва да звучи музиката им. И за капак – леко допотопно звучене, което обаче е търсен ефект с доста добър резултат.

Откриващия трак се явява като че ли най-голямата въпросителна в тавата. Честно казано, ако „Cheesy Metal Intro” не е някаква закачка с епичното течение в метъла, стои като кръпка. То и дори да е - пак звучи някак излишно и встрани от останалите парчета. Но затова пък следващата, носеща впечатляващото заглавие „Attack of the Wrath of the War of the Death of the Strike of the Sword of the Blood of the Beast”, разкрива истинските достойнства на албума. Освен двугласите между удивително мощните рифовете, имаме великолепно и изключително технично соло, което при все това не стои не на място, както често сме чували при други песни на други банди.

Подобна тенденция се запазва, макар и в по-малка степен, в „Toxic Zombie Onslaught”, макар да чуваме качествено нов вокал на припевите – по здрав, не толкова речитативен. Наистина великолепна песен, която може да ни накара да съжаляваме, че това превъплъщение на A Fucking Tyrannosaur не се появява в повече песни. След нея идва време и за пълнежа – „Black Metal Sucks”. Честно казано подобни парчета могат да развалят цял албум, и слава богу в случая поне в техническо отношение е пипната достатъчно добре, та да не звучи малоумно.

Добре, че бързо биваме спасени от „Thrash Resurgence”, където отново има нов вариант на вокала в интрото, но иначе като цяло основните характеристики от началните парчета се запазват, комбинирани по различен и изключително добър начин. За да стигнем до „I Destroy” – инструментал с великолепно двугласно соло, разнообразен и с изключително тежко интро и усещане за мощ до края. Наистина рядко явление са подобен тип песни, които да могат спокойно да се впишат в категорията „едно от най-добрите в албума” и да са лишени от елемент като вокал. Всъщност лесно се сещам за няколко, но дори и да се разровя предълбоко в музикалните си спомени надали ще намеря повече от дузина, които да отговарят на подобно описание.

Връщаме се в руслото очертано от първите парчета с „Predator”, песен отново разпознаваема и уникална, но невнасяща нещо оригинално ново. Нещо, което прави „Cold Steel Machine” – от една страна тук чуваме най-добрите вокали в албума, от друга песента е с по-басово и мрачно звучене, мощ и тежест струящи от всеки риф. Всичко това гарнирано с двугласни, „слеърски” филове. Но, действително, припевът, най-вече с гласовите възможности демонстрирани от Тиранозавъра, може да вдигне слушателя от стола и да го накара да помята коса.

Следва още една от наистина топ песните в албума - „Office Politics”. Дълго, но за сметка на това разнообразно интро се прелива в куплета. Тук трябва да споменем, че вокала крещи, кара ни се и звучи почти като речитатив на бесен началник. Нещо, което като цяло важи за повечето парчета, но тук се вписва адски добре. Та рифовете продължават да са технични и разнообразни, а солото, почти изцяло изсвирено на дабълхенди и двугласи, с една дума кърти. И това ни води до петминутната „Lich King II”, за която мога да кажа само, че с впечатляващите си преливания на различни мелодии, страхотното интро и сола, можеше спокойно да бъде и десет минути и пак нямаше да се усети като повече от две.

Наистина съвсем малка стъпка остава на момчетата от Lich King, за да се превърнат в зверски добра банда. Все още има какво да се изчиства в песните им, но при подобна демонстрация на инструментални умения, звучене на музиката и дух на истински метъл, дори с дребните забележки вторият албум на американската банда се класира измежду задължителните за всеки почитател на тежката музика. Аз лично съм сигурен, че ще го слушам още много пъти и без никакви задръжки го препоръчвам и на вас.


Допадна ли ви този материал? (2) (0) 3077 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.