Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Resident Evil: Degeneration (ревю) - Макото Камия, Шотару Суга, Анимация, Ужаси, Алисън Корт, Лаура Бейли, Пол Мърсиър, "Заразно зло"
Resident Evil: Degeneration

Автор: Димитър Грозданов, вторник, 30 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Трудно си обяснявам понякога филмите по игри. В общия случай човек остава с впечатлението, че режисьорът мрази играта, филма и хората, които ги гледат или играят. Ясно ми е, че Уве Бол ви е болезнено познат в това отношение, но и Пол Андерсън (режисьор на игралните филми по „Заразно Зло”) не отстъпва сериозно в тази насока. Resident Evil поредицата е характерна именно с интересен сюжет и персонажи - и защо му трябваше да бяга по тъча с безсмислени импровизации и да прави безумен „миш-маш” от герои и факти от игрите, само той си знае.

Създателите от Capcom комай се усетиха накъде отиват нещата и взеха учудващо доброто решение да последват Square Enix (Final Fantasy), и да създадат CG анимация по темата, издадена само на DVD. Второ добро решение е и факта, че филмът идва от Страната на изгряващото слънце, а не от Холивуд. Режисьорът Макото Камия и сценаристът Шотаро Суга са сравнително неизвестни, но са се справили със задачата да възпроизведат Resident Evil атмосферата значително по-добре от западните си колеги.

Историята захваща и продължава сюжета на Resident Evil 2, като герои логично са Клер Редфийлд и Леон Кенеди, в тандем с изключително красивото ново попълнение Анджела Милър, която искрено се надявам тепърва да видим и в игралната поредица. Сценарият далеч не е така всеобхватен, колкото може би ми се искаше, но от друга страна като че ли това е за добро – този е първият филм с марка Заразно Зло, в който разбираш какво става от първо гледане. Отвореният финал рано или късно ще получи продължение, което надявам се ще балансира краткостта на продукцията. Героите и идейните линии са сравнително добре развити и оставят впечатлението за пълноценно и завършено изживяване, което е далеч от вкуса на гаден полуфабрикат, който оставят Apocalypse или Extinction.

Анимацията без съмнение е красиво изрисувана, но трябваше да се използва доста повече Motion Capturе (технология за реалистично пренасяне на движенията), тъй като сега изглежда леко дървена и неадекватна. Озвучението за сметка на това е на ниво, в което няма нищо учудващо - Клер и Леон звучат с гласовете на актьорите, познати ни и от игрите, а Лаура Бейли (Анджела) също има много опит в това отношение. Ефектите, както звукови, така и визуални, са изпипани добре, макар да не са особено впечатляващи.

Това общо взето е и цялостното ми впечатление от филма – всичко си е на мястото, без непременно да е нещо особено или бомбастично. Затова и може би ме очарова и ми допадна, и предполагам ще хареса и на вас, независимо дали сте почитатели на игрите със същата марка. Определено е с класи отгоре над престъпните деяния на Пол Андерсън и Мила Йовович, затова ако ви се е догледал качествен зомби екшън - за тук сте.


Допадна ли ви този материал? (8) (1) 3306 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

Читателите на тази статия се поинтересуваха от:
Изневяра
Heimatklänge (2007)
Хал Клемънт: "Иглата"
Тъмниците в D&D
No Country for Old Men (2007)
AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.