Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Role Models (2008) (ревю) - Дейвид Уейн, Комедия, Боби Дж. Томпсън, Елизабет Банкс, Кристофър Минц-Плас, Пол Ръд, Шон Уилям Скот
Role Models (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, понеделник, 29 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Пичове за пример (2008)

Отдавна не бях гледал действително забавна комедия, излязла изпод големия надпис "Холивуд" северозападно от Лос Анджелис. Е, най-сетне, пък макар и към края на годината, и това се случи. "Пичове за пример" е един от онези остроумни филми със забавни лафове и известна, но не прекалена, нотка на ирония. И на места човек може да се смее от сърце, при това без да му се налага да се замисли дали всъщност това е смешно или обидно. Допълнете доза добра игра от страна на Пол Ръд и Шон Уилям Скот, и ще разберете защо лентата на Дейвид Уейн е добро попадение в жанра.

Добро, но все пак не отличник. На моменти действието съвсем леко изостава от необходимото темпо, което, макар да не разваля цялостната композиция, се усеща като леко дразнеща, но не чак толкова горчива жилка. Историята е следната - Дани и Уилър, двама недотам млади, но затова пък с все още детски дух, пичове, които се занимават с реклама на енергийни напитки със съмнителни качества по гимназиите, стъпват накриво пред закона и са наказани... да се грижат за деца. Дотук звучи любопитно. Дуото, в добавка е, съставено от пълни противоположности, като общото между тях е, че искат максимума от живота – всеки по свой собствен начин. И сблъсъкът им с децата и околния свят, ражда този доста свеж хумор, за който говорим.

Въпреки че филмът е доста лек, носи и послание, което може би е черешката на тортата и го прави действително забележим сред несериозните комедии, залагащи на ситуации и лафове, където попада и „Пичове за пример”. Всеки има своите начини да бъде щастлив и трябва да следва собствения си път в търсенето на щастието – един се радва дори само на гледката на женски гърди, друг на бой с мечове. И докато ни казва това, лентата ни кара да се усмихваме. Друг е въпросът, че ако зрителя подходи с малко повече сериозност или е изгубил младежкия си дух, надали ще види съвсем други и далеч не толкова забавни неща.

А всъщност никой не е от този тип хора - нима не казват, че всеки от нас носи нещо детско в себе си - въпросът е колко дълбоко в душата си го заровил. Така че извадете малко ведрост на повърхността и се посмейте от сърце заедно с Дани, Уилър, Оги и компания. Повярвайте ми - заслужава си поне за около сто минути човек да забрави ежедневието с една от по-добрите американски комедии, излизали през последните години.


Допадна ли ви този материал? (4) (0) 3920 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Няма коментари 

AdSense
Нови Кратки @ Сивостен


Реклама


Подобни статии

Случаен избор


Сивостен, v.5.3.0b
© Сивостен, 2003-2011, Всички права запазени
Препечатването на материали е нежелателно. Ако имате интерес към някои от материалите,
собственост на сп. "Сивостен" и неговите автори, моля, свържете се с редакционната колегия.