Български English [beta]
Здравей, гостенино. (вход, регистрация)
Екип Партньори Ресурси Статистики За контакт
Добави в любимиПредложи статияКонкурсиЗа рекламодатели
Начало
Форум
Към Кратки
Всички статии
 Литература
 Музика
 Филми и анимация
 На малкия екран
 Публицистика
 Популярни
 Кулинария
 Игри
 Спорт
 Творчество
 Други
Ключови думи
Поредици
Бюлетин

Търсене

Сивостен :: Transporter 3 (2008) (ревю) - Оливър Мегатон, Люк Бесон, Робърт Марк Кеймън, Екшън, Джейсън Стейтъм, Наталия Рудакова, Робърт Непъ
Transporter 3 (2008)

Автор: Иван Ж. Атанасов, събота, 27 декември 2008.

Публикувано в Статии :: Филми и анимация; Предложи Гледна точка

Намали размера на шрифтаУвеличи размера на шрифта

Транспортер 3 (2008)

„Транспортер 3” без нито капка съмнение е най-лошият филм от поредицата. Което всъщност може да се каже за почти всяка лента, цифричката зад която е започнала да приема по-високи стойности. Но да оставим настрана свободните размишления на тема продълженията и имат ли те почва в киноиндустрията, и да си поговорим за конкретното заглавие. Всъщност Оливър Мегатон е направил един все пак забавляващ аудиторията филм, обаче доста блед и постничък в сравнение с предишните два.

Сюжетът си остава почти същия - в центъра му, майсторът на волана Франк, който никога не задава въпроси за работата, не обича имената и винаги изпълнява задачата, независимо от трудностите. В конкретния случай обаче нашият герой изобщо не иска да се забърква в мисията, която му поставят. С много бой дори успява да убеди в това бъдещите си работодатели, но не съвсем. Та в крайна сметка се оказва забъркан в поредното приключение. Дотук добре. Защо обаче тройката е по-лоша от едно и две?

Във всеки случай не е от липсата на реализъм, която си е присъща за цялата поредица. Дори работеше учудващо добре досега. Въпросът е, че преди беше гарнирана с бясно темпо, доста хумор и нямаше и намек за претенция за сериозност. В настоящата лента, обаче положението далеч не е такова. Темпото е нарушено от доста дълги, за този тип филми, диалози на нколко места, както и от нефелни опити за драматизъм на моменти. Хуморът на практика липсва и в комбинация, тези две неща позволяват на абсурдните моменти да лъснат в цялата си прелест.

Абсолютно е необяснимо защо е изоставен онзи почти комиксов похват на редуване на екшън с още повече екшън, който донесе толкова голям успех на първите два транспортера. Но едно е ясно - на излизане от киносалона човек остава с усещането, че в един успешен калъп, Люк Бесон и Оливър Мегатон са се опитали да излеят един съвсем несъвместим тип плънка.

Въпреки всичко казано дотук „Транспортер 3” си остава гледаем филм. Ако човек успее да се въздържи от сравнения бих казал дори забавен. Причината без съмнение са ефектите, каскадите и цялостната естетика на бесните сцени на преследване, които си остават на познатото високо ниво. Така че в заключение мога само да кажа, че ако имате час и четиридесет минути, които трябва да убиете по някакъв начин – това е заглавието с което можете да го направите, но не очаквайте нещо повече от него или ще останете разочаровани.


Допадна ли ви този материал? (11) (1) 72278 прочит(а)

 Добави коментар 
Ако сте регистрирани във форума можете да коментирате и тук

Име:
Текст:
Код:        

 Покажи/скрий коментарите (10997)